Poslovi iz oblasti jezika i književnosti

Sa priličnom sigurnošću možemo da kažemo da se među oglasima koje svim zainteresovanim kandidatima nudi kategorija jezici, književnost na sajtu poslovi Akademije Oxford najčešće javljaju oni koji se odnose na radne pozicije za profesore ili nastavnike engleskog jezika, što u osnovnim i srednjim školama, odnosno na fakultetima, što u okviru brojnih privatnih škola jezika u našoj zemlji.

Poslednji oglasi iz oblasti jezici, književnost

Mada, u ovoj kategoriji ćete vrlo često naići i na one oglase koji se odnose na zaposlenje u inostranstvu, a prvenstveno za poslove prevodioca kako za engleski, tako i za nemački, španski, italijanski, ali i ruski, portugalski, grčki, te mnoge druge jezike kojima se koriste ljudi u celom svetu.

Takođe, u ovu kategoriju poslova spadaju i profesije inokorespondenta, koje su i vrlo tražene na tržištu rada, ali i radna pozicija bibliotekara. Uz sva zanimanja koja smo pomenuli, kategorija jezici, književnost na sajtu poslovi Akademije Oxford vrlo često nudi i oglase za poslove radnika u kol centru koji je specijalizovan za, recimo norveški jezik, ali i češki, poljski, te turski, finski, danski i ostale jezike, a sve u skladu sa zahtevima tržišta, odnosno oblašću i zemljom poslovanja poslodavca. Kod ovih poslova je velika prednost što se od potencijalnih kandidata u većini slučajeva ne zahteva toliko diploma Filološkog fakulteta određenog smera, koliko znanje govornog jezika, a zbog prirode posla koja podrazumeva komunikaciju sa klijentima kojima je taj jezik maternji. Ipak, to nije slučaj kod poslova prevodilaca i profesora stranih jezika, ali i profesora srpskog. Naime, za te radne pozicije kandidati gotovo obavezno moraju da uz radnu biografiju, odnosno CV prilože i kopiju diplome Filološkog fakulteta, mada postoje i oni poslodavci koji od potencijalnih kandidata prihvataju čak i diplomu specijalizovanih škola stranih jezika.

U slučaju da konkurišete za posao prevodioca za engleski jezik, recimo nemojte se iznenaditi ukoliko poslodavci naglase da je potrebno da im na precizno određeni način dostavite i primere materijala koje ste već prevodili u određenoj jezičkoj kombinaciji. A u zavisnosti od zahteva poslodavaca, morate biti spremni i na one situacije u kojima će vam oni poslati mejlom primer teksta koji, recimo treba da u određenom roku prevedete sa engleskog jezika na srpski ili neki drugi jezik koji je naveden u oglasu, odnosno u suprotnoj kombinaciji. Svakako ovaj posao ne bi trebalo da predstavlja ni najmanju poteškoću za kandidate koji su zainteresovani za poslove koji se objavljuju u kategorija jezici, književnost na sajtu poslovi Akademije Oxford, tako da će i ovakve zahteve potencijalnih poslodavaca vrlo brzo i lako ispuniti.

Ono što jeste najvažnije i što se u potpunosti očekuje od svih kandidata koji su zainteresovani za poslove u ovoj oblasti, jeste poštovanje zahteva koji su navedeni u oglasu. A to znači da su u obavezi da potencijalnim poslodavcima dostave na tačno opisan način sva zahtevana dokumenta, odnosno da izvrše zahtev koji je naveden u oglasu (ukoliko treba, recimo da pošalju prijavu elektronskim putem, te da izvrše probni prevod). Na taj način će poslodavac upravo vašu prijavu prihvatiti kao verodostojnu i sasvim sigurno je uvrstiti u uži izbor, što znači da se i vaše šanse za pronalaskom zaposlenja u oblasti jezici, književnost u velikoj meri povećavaju.

Takođe je dobro da znate i to da vam nudimo mogućnost da uz pomoć samo par klikova izvršite prijavu na sajtu poslovi Akademije Oxford, kako bi vam sve aktuelne ponude oglasa u kategoriji jezici, književnost ili bilo kojoj drugoj stizali putem mejla. A u tom slučaju je vaša jedina obaveza da taj mejl otvorite, te odaberete onaj oglas ili više njih za koje želite da izvršite prijavu, kao i da sve zahteve potencijalnog poslodavca, koji su navedeni u tim oglasima ispoštujete na najbolji mogući način. Tako ćete sebi obezbediti mnogo veću šansu da u najkraćem mogućem roku pronađete željeno zaposlenje u ovoj kategoriji!

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com