Poslovi iz oblasti bankarstva i finansija

Kada je počela ekspanzija dolaska stranih banaka na tržište naše  zemlje, sasvim očekivano se javila i povećana potražnja za zanimanjima u oblasti bankarstva i finansija. Iako su sada, praktično prisutne sve vodeće svetske banke u Srbiji, činjenica je da i dalje ne jenjava potražnja za radnim pozicijama u oblasti bankarstva, odnosno finansija.

Ništa nije pronađeno

Jedno od najčešće traženih zanimanja u okviru kategorije bankarstvo i finansije na sajtu poslovi Akademije Oxford sasvim sigurno su bankarski službenik, odnosno blagajnik, a za njima ne zaostaje ni radna pozicija finansijski analitičar. Vrlo je važno napomenuti i da je bankarski službenik samo uopštena odrednica, jer se u oglasima najčešće precizira da li je u pitanju osoba koja je specijalizovana za rad sa stanovništvom, odnosno za rad sa pravnim licima i preduzetnicima ili,  pak za određenu vrstu kredita (za stanovništvo, za poljoprivredu, za pravna lica i ostale).

Od kandidata koji žele da konkurišu za određene radne pozicije u oblasti bankarstvo i finasije se mahom zahteva poznavanje engleskog jezika, a u pojedinim slučajevima je potrebno i da kandidati znaju neki drugi jezik. Takođe, potrebno je poznavanje rada na računaru, a u smislu da je neophodno odlično poznavanje Microsoft programa Word i Excel, ali i nekih specijalizovanih programa, a sve u zavisnosti od toga za koju radnu poziciju kandidat konkuriše.

Što se diploma tiče, od kandidata se najčešće zahteva završen fakultet ili viša škola određenog smera, a u retkim slučajevima može da bude dovoljna i diploma gimnazije ili određene stručne škole. Naravo, najvažnije je da kandidati konkurišu na one oglase čije kriterijume u potpunosti zadovoljavaju, kako bi izbegli bespotrebno gubljenje vremena. A time će izbeći i da ih potencijalni poslodavac smatra neozbiljnim, jer u većini oglasa se navodi da se prihvataju samo ponude koje ispunjavaju navedene zahteve, te koje su priložene u skladu sa tim zahtevima. A to znači da poslodavac može da zahteva i da kandidati prilože svoju fotografiju, odnosno propratno pismo, uz naravno obavezan CV.

Takođe, u okviru kategorije bankarstvo, finansije na sajtu poslovi Akademije Oxford kandidati mogu da naiđu i na one oglase u kojima poslodavac navodi samo dan kada će biti održan intervju za posao, te sve potrebne podatke, koji podrazumevaju tačno vreme i adresu, ali i zahtev da se sva navedena dokumenta ne dostavljaju elektronskim putem, već na određenu adresu. Tada je važno da se u potpunosti ispoštuju svi navedeni zahtevi, kako bi se prijava uzela u obzir.

 

Kada je u pitanju prethodno iskustvo, poslodavci su u obavezi da u oglasu koji je objavljen u kategoriji bankarstvo, finansije na našem sajtu jasno navede da li se od potencijalnih kandidata zahteva da ga poseduju i u kolikom trajanju, kako bi znali da li mogu da konkurišu ili ne za tu radnu poziciju. Takođe, u oglasu će biti navedeni i svi posebni zahtevi, ukoliko oni postoje, kako bi potencijalnim kandidatima konkurisanje za određenu radnu poziciju u ovoj oblasti bilo što jednostavnije.

Podrazumeva se da se od svih kandidata očekuje da ispoštuju sve zahteve koji su navedeni u oglasu, kako bi potencijalni poslodavac prijavu uzeo u obzir, jer se prihvataju samo one prijave koje ispunjavaju sve navedene uslove.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com