Poslovi iz oblasti prehrambene tehnologije

Prema definiciji, pojam prehrambene tehnologije se odnosi na nauku koja se bavi primenom inženjerstva u proizvodnji hrane. Tačnije, prehrambena tehnologija zapravo ostvaruje vrlo prisnu vezu sa oblašću nutricionizma. A kako su savremeni ljudi sve više upućeni na poboljšanje kvaliteta ishrane, odnosno primenu onog načina ishrane koji se smatra zdravim, to je, sasvim logično i sve veća ponuda poslova koje nudi kategorija prehrambena tehnologija na sajtu poslovi Akademije Oxford. Neka od tih zanimanja su i inženjer prehrambene tehnologije, odnosno prehrambeni tehnolog.

Ništa nije pronađeno

Ove radne pozicije uglavnom podrazumevaju manje – više naučne radove, a u smislu praćenja toka proizvodnje hrane, te njihove analize, odnosno donošenja zaključaka o uticaju načina proizvodnje hrane na njen kvalitet, ali i predlaganju određenih mera koje mogu da utiču na to da hrana postane znatno kvalitetnija.

Često se od kandidata koji apliciraju na poslove koje nudi kategorija prehrambena tehnologija na sajtu poslovi Akademije Oxford, očekuje da poseduju znanja o adekvatnim načinima ispitivanja tržišta, ali i da su u potpunosti upoznati sa načinom kontrole i uzimanja uzoraka, a sa ciljem ispitivanja kvaliteta namirnica i hrane, odnosno njihovog poboljšavanja.

U zavisnosti od mesta u kome će biti zaposlen kandidat, odnosno zemlje u kojoj se nalazi kompanija koja je raspisala oglas, može zavisiti i zahtev za poznavanjem govornog i pisanog stranog jezika, mada se najčešće zahteva znanje engleskog. Što se formalnog znanja tiče, od kandidata koji apliciraju na poslove u okviru kategorije prehrambena tehnologija na našem sajtu se zahteva posedovanje diplome Poljoprivredne škole, odnosno Poljoprivrednog fakulteta i to smera  prehrambena tehnologija.

Naravno, svaki poslodavac ponaosob ima pravo da od potencijalnih kandidata zahteva i posedovanje određenog nivoa iskustva u obavljanju sličnih poslova.

Osim mogućnosti da u okviru kategorije prehrambena tehnologija na sajtu poslovi Akademije Oxford pronađete posao u struci u smislu naučno – istraživačkog rada, ali i u oblasti prehrambene proizvodnje, čak može da se desi da naiđete na oglas za zaposlenje u ovoj oblasti koje je vezano za reklamiranje određenih proizvoda, a poslodavac zahteva da i inženjer prehrambene tehnologije bude uključen u proces reklamiranja, jer se upravo on smatra najkompetentnijim za to.

Osim pomenutih poslova u oblast prehrambene tehnologije spadaju i sve one radne pozicije koje su vezane za nutricionizam i biohemijsko inženjerstvo. A kandidati koji žele da se zaposle u ovim oblastima moraju biti spremni na dugotrajno učenje i praksu, jer je to od presudne važnosti za pronalaženje odličnog zaposlenju u kategoriji prehrambena tehnologija.

Ako se dogodi da izgubite strpljenje prilikom pretrage oglasa koje nudimo, uvek imate i mogućnost da se prijavite na našu mejling listu, te tako u velikoj meri uštedite vreme i trud, jer će vam poslovi iz odabranih kategorija stizati putem mejla. Razumljivo, vaša jedina obaveza jeste da najpre pronađete oglas koji vam odgovara, a zatim i da adekvatno odgovorite na zahteve koji su u njemu navedeni.

Poslodavci koji objavljuju oglase u ovoj kategoriji u većini slučajeva od svih potencijalnih kandidata koji žele da se prijave na oglas zahtevaju najpre da dostave svoju radnu biografiju, odnosno CV, ali i propratno pismo. Morate imati na umu da je propratno pismo potrebno napisati prema tačno utvrđenoj formi, te da u njemu treba da se nalaze svi oni razlozi zbog kojih ste odlučili da konkurišete upravo na taj posao i upravo kod tog poslodavca, a da istovremeno bude kvalitetno napisano. Zato je uobičajena preporuka da posebno vodite računa o načinu pisanja i radne biografije i propratnog pisma, jer su upravo ova dokumenta jedini način da se zaposlite na željenom radnom mestu, pošto će na osnovu onoga što je u njima navedeno poslodavac i odlučiti da li da vas pozove na razgovor ili ne.

Ne zaboravite i to da je najvažnije da konkurišete isključivo na one oglase koje pronađete u kategoriji prehrambena tehnologija na sajtu poslovi Akademije Oxford za koje u potpunosti zadovoljavate uslove, jer ćete u suprotnom gotovo sigurno doživeti neuspeh, pa nećete ući ni u uži izbor, uzevši u obzir da je dobro poznato da gotovo svi poslodavci u razmatranje uzimaju samo one prijave koje su najpre kompletne, a zatim i koje ispunjavaju sve zahteve koji su u oglasu i navedeni.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com