Poslovi Vranje

Stopa nezaposlenosti na teritoriji grada Vranja, koji se smatra centrom čitavog Pčinjskog okruga je na relativno niskom nivou.

U ovom administrativnom, ali i kulturnom, te ekonomskom centru okvurga živi preko 55 000 stanovnika koji naseljavaju uže gradsko područje, odnosno nešto preko 80 hiljada njih koji su naseljeni u širem području grada. Samim tim što je tek nešto manje od 10 000 stanovnika prijavljeno na zvaničnu evidenciju vranjanske Nacionalne službe za zapošljavanje, jasno je da je zaista reč o gradu u kome je relativno mali procent stanovništva nezaposlen.

Ono što je naročito interesantno, kada su poslovi u Vranju u pitanju, odnosno potraga za njima, jeste da je prisutan veliki broj kandidata koji sa jedne strane imaju fakultetsko obrazovanje, a sa druge strane je isto tako veliki broj onih koji uopšte nisu kvalifikovani, to jest koji ne poseduju nikakvo zanimanje. A tome treba dodati i podatak da je skoro polovina nezaposlenih ženskog pola, kao i oni  kandidati koji nisu stariji od 30 godina.

Takođe prema zvaničnim podacima koji su dostupni, grad Vranje spada među one u kojima je nezaposlenost na nivou ispod prosečne stope nezaposlenosti u celoj Srbiji. Podrazumeva se da iako stopa nezaposlenosti nije na naročito visokom nivou, kao što je slučaj u nekim drugim gradovima u našoj zemlji, na sajtu poslovi Akademije Oxford svi zainteresovani kandidati vrlo lako mogu da dođu do zaposlenja u ovom gradu.

Inače, sama činjenica da se grad nalazi u neposrednoj blizini granice sa Bugarskom, odnosno Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom, jasno pokazuje da je Vranje smešteno na raskrsnici važnih puteva, a da je isto tako od najpoznatije luke za međunarodni transport u ovom delu Evrope, grada Soluna u grčkoj oblasti Makedonija, udaljen tek nešto manje od 300 kilometara. Pored toga, u Vranju su naročito razvijeni trgovinska delatnost i turizam, ali i industrijska proizvodnja, odnosno hemijska, kao i tekstilna industrija. U ovom gradu na jugu Srbije se nalaze i  predstavništva mnogobrojnih inostranih kompanija, ali i čuvena fabrika nameštaja “Simpo”, a svakako treba pomenuti i fabriku “British american tobacco”, te “Hellenic petroleum” i mnoge druge strane, ali i domaće firme.

Na teritoriji grada, prema zvaničnim informacijama ima preko 2 500 pravnih subjekata, što ga čini idealnim izvorom za poslovanje, zato i nije čudno što se oglasi u okviru kategorije posao Vranje na sajtu poslovi Akademije Oxford neprekidno dopunjuju novim konkursima. Tako će svi zainteresovani kandidati, osim oglasa za poslove u pomenutim oblastima, koje su ujedno i najrazvijenije u ovom gradu, pronaći i poslove u oblasti administracije, marketinga i menadžmenta,  odnosno ekonomije, računovodstva i prava, ali i zdravstva, umetnosti, ugostiteljstva i zaštite životne sredine, kao i dizajna, te u kategoriji bankarstvo finansije. Na našem sajtu su prisutne i druge kategorije, naravno, a zainteresovani kandidati bi trebalo da sa puno pažnje pregledaju oglase za poslove u ovom gradu, kako bi što pre mogli da pronađu onaj koji, žele da se bave.

U principu je najvažnije da se odlučite za onaj oglas u kome ispunjavate apsolutno sve uslove koji su navedeni, kako biste stvorili mogućnost da vas potencijalni poslodavac shvati kao ozbiljnog kandidata i samim tim i zaposli. Međutim, nemojte da se iznenadite ukoliko u oglasima koji nude posao u Vranju nađete i niz specifičnih uslova, a koji se odnose kako na poznavanje rada na računaru, tako i na znanje određenog stranog jezika viših nivoa, te posedovanje vozačke dozvole određene kategorije, ali čak i posedovanje specifičnih sertifikata, odnosno drugih validnih dokaza o veštinama koje se zahtevaju za obavljanje konkretnog posla.

Naravno, mnogi potencijalni kandidati smatraju da poslodavac preteruje sa zahtevima, ali je opšta preporuka da ako zaista želite da pronađete zaposlenje u željenoj struci u ovom gradu, svakako ispoštujete u potpunosti te zahteve, jer oni sigurno nisu bez razloga navedeni. Inače, poznato je da poslodavci u većini slučajeva uopšte ne uzimaju u razmatranje prijave onih kandidata koje ne sadrže svu navedenu dokumentaciju, odnosno CV, pa zato i jeste važno da se pažljivo ispitaju oglasi za posao u Vranju koji vas interesuju, jer ćete tako uštedeti i svoje vreme, a ujedno i nećete trošiti slobodno vreme potencijalnog poslodavca, budući da svako od njih tačno zna kakav profil kandidata odgovara određenom radnom mestu.

Na sajtu poslovi Akademije Oxford, osim mogućnosti da sami pretražujete oglase za posao u Vranju, možete i da se vrlo jednostavno prijavite na našu mejling listu, kako biste osigurali stizanje poslova iz željenih kategorija u ovom gradu putem mejla i time ubrzali čitav postupak potrage za zaposlenjem.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com