Poslovi iz oblasti ekonomije (opšte)

Kada je u pitanju kategorija ekonomija na sajtu poslovi Akademije Oxford i radne pozicije koje se u njoj nude, mora se priznati da je u pitanju jedna od vrlo često posećivanih oblasti na našem sajtu od strane kandidata, uzevši u obzir da izuzetno veliki broj poslodavaca na tržištu naše zemlje ima potrebu za radnicima različitih profila ekonomske struke.

Ništa nije pronađeno

Naravno, polje oglasa u ovoj kategoriji nije isključivo ograničeno na područje naše zemlje, jer su često otvoreni i oglasi za radne pozicije ekonomske struke u inostranstvu, tako da kandidati mogu da konkurišu i na ta radna mesta, ukoliko to žele i ako zadovoljavaju sve uslove koji su u oglasu navedeni.

A kako su uglavnom u pitanju visoke radne pozicije, poput recimo diplomiranog ekonomiste, procenitelja rizika ili, pak stručnog saradnika u oblasti finansija, te stručnog saradnika za računovodstvo, činjenica je da su i zahtevi koje potencijalni kandidati treba da ispune znatno viši, u poređenju sa onima koji konkurišu na radno mesto blagajnik ili ekonomski tehničar.

Ti zahtevi na prvom mestu podrazumevaju posedovanje diplome Ekonomskog fakulteta, odnosno u većini slučajeva najmanje VI stepen stručne spreme i to ekonomskog usmerenja. Takođe, od kandidata se mahom zahteva i poznavanje zakonskih propisa za određenu oblast, ali i poznavanje rada na računaru i to prevenstveno u programima Microsoft Word i Excel, ali i nekim drugim specijalizovanim programima, a u skladu sa zahtevima radnog mesta za koje žele da konkurišu. Podrazumeva se da se od kandidata koji konkurišu za više pozicije zahteva i određeni nivo poznavanja engleskog, ali i nekog drugog stranog jezika, a sve u zavisnosti od vrste posla koji treba da obavljaju, odnosno gde bi trebalo da ga obavljaju. Uz sve što smo naveli, vrlo čest zahtev koji kandidati treba da ispune ukoliko žele da konkurišu za neku od radnih pozicija koje nudi kategorija ekonomija na sajtu poslovi Akademije Oxford se odnosi i na poznavanje izrade finansijskih i godišnjih poslovnih izveštaja, ali i da su upoznati sa svim segmentima organizacije i planiranja rada  u određenom sektoru.

Ipak, to nije sve, jer se od kandidata koji konkurišu, recimo za poslove direktora određenih sektora u ovkiru ove struke, vrlo često zahteva i poznavanje međunarodnih standarda u oblasti ekonomije, ali i računovodstva, a opet sve u zavisnosti od oblasti poslovanja poslodavca i zahteva samog radnog mesta za koji konkurišu.

Naravno, postoje i one radne pozicije na koje možete konkurisati u okviru kategorije ekonomija na sajtu poslovi Akademije Oxford, a koje zahtevaju srednjoškolsko obrazovanje ekonomske struke, poput recimo oglasa za posao blagajnika.

Kada pronađete oglas za koji želite da konkurišete, preporuka je da sa pažnjom pročitate sve zahteve, kako biste ih na pravi način ispunili. Ovo sa razlogom posebno naglašavamo, jer poslodavci imaju pravo da prijave koje ne sadrže sve one materijale koji su navedeni u oglasu odbace kao nekompletne, to jest da ih uopšte ne uzmu u razmatranje. Zato je ovo vrlo važan detalj o kome treba svi kandidati koji konkurišu itekako da vode računa. Neretko se događa da se uz CV, zahteva da pošalju i propratno pismo. U tim slučajevima je od izuzetne važnosti i da u potpunosti ispoštujete pravilo za njegovo pisanje, kako opet ne biste rizikovali da vaša prijava bude odbačena.

Uz mogućnost samostalne pretrage svih oglasa u okviru kategorije ekonomija na sajtu poslovi Akademije Oxford, kandidati mogu i da se prijave na našu mejling listu, kako bi im ponuda postojećih oglasa stizala putem mejla. Budite sigurni u jedno, da bez obzira koju mogućnost pretrage oblasti da odaberete, imaćete sve aktuelne oglase za poslove u ovoj kategoriji na jednom mestu.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com