Poslovi iz oblasti fizike

Ukoliko ste u potrazi ta radnim mestom nastavnika fizike u osnovnoj, odnosno profesora fizike u srednjoj školi ili na fakultetu, najlakši mogući način da se zaposlite jeste da se usredsredite na pretragu oglasa koje možete da pronađete u okviru kategorije fizika na sajtu poslovi Akademije Oxford.

Ništa nije pronađeno

Podrazumeva se da su navedena zanimanja samo neka od onih koja se tiču oblasti fizike, a ujedno spadaju i u trenutno najtraženija na tržištu rada u našoj zemlji. Ipak, na našem sajtu možete da pronađete i ponudu poslova u pomenutoj oblasti koji se obavljaju i van granica naše zemlje, ukoliko vam je to želja. Uz već pomenuta, u ovu grupu zanimanja spada i menadžer prodaje laboratorijske, ali i naučno – tehničke opreme, te meteorolog, medicinski fizičar i fizičar.

Bilo za koji posao u ovoj grupi da konkurišete, morate imati na umu da se od zainteresovanih kandidata uglavnom zahteva visoko obrazovanje, to jest diploma Fizičkog fakulteta. Upravo to i treba da imaju na umu svi kandidati koji žele da se zaposle na nekoj od radnih pozicija koje vam nudi kategorija fizika na sajtu poslovi Akademije Oxford, jer se neretko događa da poslodavci ne naglašavaju ovaj zahtev, uzevši u obzir da se to podrazumeva.

Takođe, u zavisnosti od toga koji su zahtevi radnog mesta, može lako da se dogodi i da se od kandidata zahteva poznavanje određenog jezika. Najčešće je u pitanju engleski, a ovaj zahtev se posebno iznosi za one radne pozicije koje podrazumevaju rad u istraživačkim centrima u inostranstvu.

Inače, od fizičara koji žele da se zaposle na poslovima istraživanja u oblasti fizike se u većini slučajeva očekuje i da poseduju niz specifičnih sposobnosti, a to primarno podrazumeva visok nivo koncentracije na eksperiment, odnosno izuzetno dobro zapažanje. Pored toga bi trebalo i da imaju sposobnost logičkog razmišljanja, te da odlično vladaju znanjima iz oblasti fizike koja su spremni da primene tokom istraživanja.

A što se tiče radnih pozicija profesora fizike, odnosno nastavnika, može se lako dogoditi da poslodavac, odnosno državna ili privatna obrazovna institucija koja je i raspisala konkurs, od kandidata zahteva i određeni nivo iskustva, što će u  svakom slučaju biti precizno naznačeno u okviru oglasa pri kategoriji fizika na sajtu poslovi Akademije Oxford.

Kandidati koji žele da apliciraju za bilo koji posao u ovoj oblasti su dužni da sa pažnjom pročitaju zahteve koji su navedeni u oglasu za koji žele da izvrše prijavu, te da u skladu sa njima i pripreme dokumenatciju. Kažemo da je ovo vaša dužnost, jer je upravo to i uslov da poslodavac prihvati vašu ponudu kao validnu, uzevši u obzir da se vrlo lako može dogoditi da je ne prihvati, ukoliko niste priložili svu onu dokumentaciju koja se u oglasu zahtevala.

Ponekad poslodavci uz nezaobilazni CV, odnosno radnu biografiju kandidata koji aplicira za određenu radnu poziciju, mog da zahtevaju i dodatnu dokumentaciju, a to se najčešće odnosi na propratno pismo ili fotografiju, mada može da se dogodi i da zahtevaju dokumenatciju o istraživačkom radu u kojem je kandidat imao prilike da učestvuje, u slučaju da je to jedan od uslova konkurisanja. Podrazumeva se da poslodavac prihvata isključivo one ponude koje sadrže svu potrebnu dokumenataciju, te ako kandidat iz bilo kog ne priloži tražena dokumenta, poslodavac će vrlo verovatno takvu prijavu odbaciti, jer nije kompletna. Upravo iz tog razloga se i preporučuje kandidatima da obrate pažnju na sva ona dokumenta koja su navedena u oglasu za tu radnu poziciju, kako bi izbegli mogućnost da njihova prijava bude odbačena.

Pored svega što smo pomenuli, naglašavamo i to da ne morate sami da vršite pretrgu poslova koji se nalaze u okviru kategorije fizika na sajtu poslovi Akademije Oxford, već imate priliku i da se prijavite na našu mejling listu, tako da će vam sve aktuelne ponude iz ove, odnosno bilo koje druge oblasti biti dostavljane na mejl.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com