Poslovi Sombor

Prema zvaničnim statističkim podacima, grad Sombor koji se nalazi u Zapadnobačkom okrugu spada u one gradove koji imaju relativno nisku stopu nezaposlenosti, a ona je ovde nešto ispod 25 procenata.

A kako pokazuju dostupni podaci, na teritoriji čitavog grada posluje nešto više od 1 700 pravnih lica. Najveći broj od toga su društveno – političke organizacije, zatim slede obrazovne i kulturne ustanove i na kraju pravna lica koja posluju u oblasti trgovine. Nešto više od 2 000 je preduzetničkih radnji i to prvenstveno onih koje posluju u oblasti trgovine, bilo na veliko ili malo, odnosno onih koje se bave prodajom predmeta za ličnu upotrebu, ali i onih radnji koje su specijalizovane za popravku motornih vozila.

Ukupan broj stanovnika u užem gradskom jezgru Sombora čini nešto više od 47 000 ljudi, a na širem gradskom području živi blizu njih 86 000.

Iako u ovom gradu vlada relativno niska stopa nezaposlenosti, činjenica je da je veliki broj mladih ljudi koji živi u njemu u potrazi za zaposlenjem. A da biste pronašli posao u Somboru, jedan od boljih načina jeste da pretražujete oglase kojih na sajtu poslovi Akademije Oxford ima u različitim kategorijama. Najzastupljeniji su, sasvim sigurno oglasi iz kategorije trgovina, odnosno administracija, ali i iz oblasti zdravstva, odnosno obrazovanje, briga o deci, kao i poljoprivreda,  šumarstvo. Vrlo često možete naići na oglas za posao Sombor u kategoriji saobraćaj, logistika,  odnosno transport, magacin, ali i u oblasti ugostiteljstva. Podrazumeva se da su ovo samo najčešće kategorije u kojima se pojavljuju novi oglasi gotovo svakodnevno, mada su poslovi u Somboru prisutni i za mnoge druge kategorije.

Inače u ovom gradu postoje brojne kako domaće, tako i strane kompanije, a svakako treba pomenuti čuveni “Somboled”, te fabriku “Betonjerka Sombor”, ali i “Zastava specijalna vozila Sombor”,  odnosno fabriku “Bane Sekulić”, u kojima je zaposlen veliki deo stanovnika ovoga grada. Tu su i kompanije “Aleksandro nameštaj” i “Sombor gas”, ali i firma “ATP severtrans Sombor”. Naravno,  prisutne su i brojni brojne privatne firme, tako da je ponuda za posao u Somboru i pored relativno niske stope nezaposlenosti prilično obimna.

A kandidati koji žele da pronađu željeno zaposlenje u ovom gradu i to u bilo kojoj oblasti, bi trebalo da prate oglase koje nudi sajt poslovi Akademije Oxford, te da blagovremeno izvrše prijavu na konkurs za odabrano radno mesto.

Kako Sombor ne spada u naročito velike gradove, vrlo često potencijalni poslodavci zakazuju razgovor za posao, te nije potrebno da šaljete svoj CV i ostala dokumenta elektronskim putem ili preko kurirske službe, već je dovoljno da odete u tačno zakazano vreme na intervju za posao.

U slučaju da prvi put tražite posao u Somboru morate naročito obratiti pažnju na kvalitet svoje radne biografije, to jest CV – ja, jer od toga u velikoj meri zavisi da li će potencijalni poslodavac uopšte uzeti vašu prijavu u obzir ili ne. Naime, vrlo dobro je poznato da većina onih firmi ili pojedinaca koji raspisuju oglas za poslove najpre čitaju radnu biografiju kandidata, pa tek onda gledaju i ostala dokumenta koja prilože. I pored toga je svakako dobro da u potpunosti ispoštujete sve zahteve koje pročitate u oglasu za koji imate interesovanje, te da pošaljete dokaze o svemu što se zahteva, a to podrazumeva uglavnom dokaz o nivou znanja nekog stranog jezika, fotokopiju diplome koja se zahteva ili, pak dokaz o posedovanju vozačke dozvole i slično.

Sajt poslovi Akademije Oxford ima za cilj da klijentima maksimalno olakša potragu, te da im omogući da relativno brzo i lako pronađu posao, tako da oni mogu i da izvrše prijavljivanje na zvaničnu mejling listu sajta, kako bi im poslovi Sombor u okviru određenih kategorija stizali i putem mejla.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com