Poslovi iz oblasti mašinstva

Među oglasima koje nudi kategorija mašinstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford po zahtevima kandidata se izdvaja svakako mašinski tehničar, ali i mađinski inženjer. Tu se posebno pominje mašinski inženjer – projektant termo – tehničkih instalacija, mašinski inženjer – izvođač radova mašinskih instalacija, kao i diplomirani mašinski inženjer, te diplomirani mašinski inženjer – projektant.

U ovu grupu spada i radna pozicija inženjer mašinskog održavanja, diplomirani inženjer automatike, kao o inženjer u odeljenju proizvodnih procesa, te projektni inženjer, odnosno inženjer u održavanju, ali i inženjer u pogonu. U oblast mašinstva se ubrajaju i poslovi koje obavljaju zavarivači, odnosno monteri liftova, ali i mnogi slični profili.

Specifičnost zanimanja koja nudi kategorija mašinstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford se ogleda u samoj oblasti rada, a u zavisnosti od zadataka samog radnog mesta, zavisiće i posebni uslovi koji se zahtevaju od kandidata koji žele da konkurišu na ove poslove. Najčešći zahtev za sve potencijalne kandidate jeste diploma Mašinskog fakulteta, odnosno potvrda o položenom ispitu za zavarivača i to za posebnu oblast, ali i poznavanje rada na računaru. To podrazumeva na prvom mestu osnovno korišćenje interneta, odnosno Microsoft programa, kao što su Excel, Power Point i Word, ali i odlično poznavanje rada u programu AutoCad.

Naravno, ovi zahtevi mogu da variraju u odnosu na radne zadatke namenjene određenoj poziciji. Pa se tako, na primer od kandidata koji žele da se prijave na oglas za radnu poziciju diplomirani mašinski inženjer pored znanja engleskog jezika i diplome Mašinskog fakulteta zahteva i poznavanje umeća 3 D modeliranja, ali i poznavanje izrade projektne dokumentacije. Ipak, to su samo neki od zahteva koje može potencijalni poslodavac da traži od kandidata koji žele da obavljaju poslove diplomiranog mašinskog inženjera. Kada je u pitanju, recimo radna pozicija diplomiranog inženjera automatike, sasvim logično se od kandidata očekuje posedovanje diplome Elektrotehničkog fakulteta, sa zvanjem inženjera automatike.

Ukoliko ste zainteresovani za neko od zanimanja koja možete pronaći u kategoriji mašinstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford, imajte na umu da poslodavci koji imaju potrebu za ovim radnim profilima, vrlo često od potencijalnih kandidata zahtevaju i iskustvo. Iz tog razloga i jeste preporučljivo da se ne javljate na oglas ukoliko ne zadovoljavate sve uslove koji su u njemu navedeni, uključujući i ovaj vezan za iskustvo u precizno određenom trajanju. Međutim, nemojte to da vas obeshrabri, jer postoje i oni poslodavci koji ne mare mnogo za iskustvo potencijalnih kandidata, već u oglasima navode da mogu konkurisati i kandidati bez iskustva.

Podrazumeva se da poslovi poput zavarivača i lift montera ne zahtevaju visoko obrazovanje, već mahom zvanje III ili, eventualno IV stepena. Što se zavarivača tiče, većina poslodavaca prihvata upravo one kandidate koji su završili specijalizovani kurs i obuku za zavarivače različitih vrsta. Ipak, kao potvrda toga se od kandidata očekuje da prilože fotokopiju stečenog sertifikata, mada nije nužno, osim ako nije tako navedeno u oglasu u okviru kategorije mašinstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford.

Zato i jeste vrlo važno da obratite pažnju na sve smernice koje postoje u oglasu za koji ste zainteresovani, a koje osim obaveznih dokumenata koja treba da priložite, podrazumevaju i informacije o potrebnom iskustvu i posebnim sposobnostima koje se očekuju od kanddiata koji žele da se prijave na konkurs.

Nemojte da vas iznenadi, ukoliko u oglasu postoji informacija da sva potrebna dokumenta ne treba da šaljete elektronskim putem, već na određenu adresu, jer svaki poslodavac ima pravo da navede svoj zahtev vezano i za način dostave prijava.

Preporuka je i da izvršite prijavu na mejling listu, kako bi vam svi aktuelni oglasi iz kategorije mašinstvo koji se nalaze na sajtu poslovi Akademije Oxford stizali redovno putem mejla.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com