Poslovi iz oblasti tehnologije i metalurgije

Iako je ponuda poslova koju nudi kategorija tehnologija, metalurgija na sajtu poslovi Akademije Oxford čini se nepravedno zapostavljena nad ostalim kategorijama, činjenica je da se naš sajt ažurira svakodnevno, tako da svakodnevno možete potražiti i poslove u ovoj oblasti.

Ništa nije pronađeno

A osim radne pozicije tehnologa, u ovaj segment spadaju i inženjer drvne tehnologije i metalurgije, odnosno grafičke i prehrambene, kao i hemijske tehnologije, ali i inženjer tekstilne tehnologije, kao i diplomirani geolog. Vrlo je važno napomenuti i to da poslodavci od potencijalnih kandidata zahtevaju najpre VI ili VII stepen stručne spreme odgovarajućeg fakulteta, dok se za pojedina radna mesta zahteva i položen stručni ispit iz te oblasti, tako da je potrebno zadovoljiti i ovaj uslov ukoliko želite da se bavite određenim poslom iz ove oblasti.

Kategorija tehnologija, metalurgija na našem sajtu podrazumeva sve oglase koji su vezani za pomenute oblasti, a u okviru njih su precizno navedeni zahtevi koje svaki potencijalni kandidat treba da ispuni. U zavisnosti od zadataka određenog radnog mesta, zavisiće i posebni uslovi koji se takođe navode u oglasima. Mahom se od stručnjaka za ove oblasti zahteva poznavanje rada na računaru na osnovnom nivou, to jest korišćenje Microsoft programa Word, Excel i Power Point, ali i interneta. Podrazumeva se da će svaki poslodavac u okviru oglasa za specifičnu radnu poziciju koja se svrstava u ovu oblast taksativno navesti i ako se od kandidata zahteva poznavanje specifičnih programa za određene oblasti. Takav slučaj je, na primer za posao inženjer drvne tehnologije, gde se osim visokih znanja matematike i tehničkog crtanja, od potencijalnih kandidata zahteva i poznavanje rada u računarskim programima vezanim za ovu oblast. Takođe, naročito je važno da osoba koja konkuriše za posao inženjera grafičke tehnologije pored visokih tehničkih spsobnosti, poseduje i optimalnu računarsku pismenost, ali i da ima odlične organizatorske sposobnosti i visok stepen komunikacije, kako pisane, tako i usmene. A uzevši u obzir da je jedna od odgovornosti zaposlenog na ovoj radnoj poziciji i određivanje izgleda grafičkog proizvoda, od kandidata koji konkuriše za ova zanimanja se zahteva i izuzetna kreativnost, te mogućnost da lako uočava detalje,  ali i da je upoznat sa svim bojama, te da odlično razlikuje i njih, ali i njihove nijanse.

Kandidati koji se odluče da konkurišu za oglas inženjer hemijske tehnologije, koji takođe mogu da pronađu u okviru kategorije tehnologija, metalurgija na sajtu poslovi Akademije Oxford, koji je  uglavnom usmeren na izvođenje eksperimenata, pa se od njih očekuje i da budu upoznati sa pravilnim načinom pisanja izveštaja o eksperimentu. Ovde se zahteva i visok stepen računarske pismenosti, te sasvim sigurno i znanje jednog stranog jezika, a obično je u pitanju usmeno i pisano  izražavanje na engleskom jeziku. Podrazumeva se da kandidati koji konkurišu na ma koju radnu poziciju u okviru pomenutih oblasti, svakako treba da imaju sklonost ka radu u timu, ali i da su u potpunosti samostalni kada je u pitanju odlučivanje, te da imaju visok nivo tolerancije. Naravno ima i onih poslodavaca koji će od potencijalnih kandidata zahtevati da poseduju i organizatorske sposobnosti, te da su spremni da rade pod pritiskom, ali i da učestvuju u različitim vrstama seminara, koje bi eventualno potencijalni poslodavac organizovao u skladu sa poslovnim potrebama.

Što se tiče iskustva, za većinu ovih zanimanja u ovim oblastima se ono i zahteva, mada vam kategorija tehnologija, metalurgija na sajtu poslovi Akademije Oxford nudi i one oglase u kojima nije navedeno da se od kandidata zahteva određeni nivo iskustva, pa samim tim za ove poslove mogu da konkurišu i oni koji se nisu oprobali u ovim poslovima.

Za sve poslove iz ove oblasti je opšte pravilo da zaposleni moraju biti upoznati i sa smernicama koje pružaju međunarodno priznati standardi u specifičnim oblastima, a postoje čak i oni poslovi gde se od potencijalnih kandidata zahteva i posedovanje specifičnih sertifikata, mada ovo uglavnom nije obavezujući uslov za konkurisanje na željenu radnu poziciju.

Ipak, najbitnije je da klijenti sagledaju sve one oglase koji su im interesantni, te da na najbolji mogući način na njih i odgovore, jer će poslodavac uzeti u obzir samo one prijave koje su kompletne. Ne zaboravite da niste obavezni da sami vršite pretragu oglasa, jer na našem sajtu postoji mogućnost prijave na mejling listu, kako bi vam svi postojeći oglasi iz ove ili ma koje druge kategorije stizali i putem mejla.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com