Poslovi iz oblasti poljoprivrede i šumarstva

Kako su ove oblasti vrlo specifične, tako su i zahtevi koje možete pronaći u okviru kategorija poljoprivreda, šumarstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford isto tako posebni. A pod specifičnim mislimo najpre na mesto obavljanja poslova, jer se za neka od njih podrazumeva i duži boravak u prirodi, ali i pojačana fizička aktivnost. Zato i ne čudi što većina oglasa koje ćete pronaći u ovoj oblasti na našem sajtu podrazumeva i ispunjenje zahteva za dostavom uverenja o zdravstvenoj sposobnosti.

Ništa nije pronađeno

Najčešće je reč o radnim pozicijama poljoprivredni tehničar, inženjer šumarstva, ali i inženjer zaštite bilja, te diplomirani inženjer poljoprivrede, šumar i šumar – rukovalac mehanizacijom. Ponekad se javljaju i oglasi za stručne saradnike, odnosno više stručne saradmike za poslove iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, što su mahom poslovi koji se obavljaju u okviru nadležnog ministarstva.

Osnovni uslov koji kandidati moraju da ispune, osim posedovanja dokumenta kojim dokazuju svoju zdravstvenu sposobnost, jeste i da prema zakonima naše zemlje budu punoletni, ali i da su državljani zemlje u kojoj je raspisan konkurs, ukoliko se posao obavlja pri državnoj instituciji, mada poslodavci iz privatnog sektora obično ne navode ovaj uslov u oglasima. Ipak, ono što većina njih traži se odnosi na posedovanje radnog isksutva u obavljanju sličnih poslova, a u zavisnosti od radne pozicije, ono može varirati uglavnom od jedne do tri godine. Podrazumeva se da ima i onih poslova u okviru kategorije poljoprivreda, šumarstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford u kojima se ne navodi ovaj zahtev i na koje mogu da konkurišu i oni kandidati koji su tek završili Šumarski, odnosno Poljoprivredni fakultet, odnosno srednju školu ovog profila. Takođe, može se dogoditi da potencijalni poslodavci prihvataju i one kandidate koji imaju VII stepen stručne spreme ekonomskog smera, što se primarno odnosi na radne pozicije stručnog saradnika za poslove iz oblasti poljoprivrede i šumarstva.

Dobro je da znate i to da se od kandidata koji žele da konkurišu na pomenute poslove u državnom sektoru, u većini slučajeva zahteva i dostava specijalnih uverenja o nekažnjavanju, odnosno neosuđivanosti, koje mogu da pribave u Ministarstvu unutrašnjih poslova, to jest u nadležnom sudu u svom gradu.

A kada je u pitanju radna pozicija inženjer šumarstva, na primer, pored formalnog obrazovanja koje podrazumeva posedovanje diplome Šumarskog fakulteta, odnosno obično VI ili VII stepen stručne spreme, postoji i niz dodatnih veština koje se očekuju od potencijalnih kandidata. Kategorija poljoprivreda, šumarstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford će sve te zahteve navesti u svakom oglasu ponaosob, a obično je reč o dobroj fizičkoj formi kandidata, ali i ljubavi prema prirodi, na prvom mestu. Takođe, često se navodi i potreba za komunikativnošću, dobroj organizaciji, ali i umeću orjentacije u prostoru. Podrazumeva se da osoba koja odluči da se bavi nekim od poslova iz ove oblasti ima i sasvim solidno poznavanje botanike, ali i ekologije, te da zna da radi na računaru, a u smislu da zna da koristi internet, ali i različite programe, a prvenstveno Microsoft Excel i Word.

Od dužnosti i zadataka radnog mesta za koje konkuriše kandidat, zavisiće i zahtev koji se odnosi na poznavanje određenog jezika. Mada, ako u oglasu koji možete potražiti u ovoj kategoriji na našem sajtu i postoji ovaj zahtev, on se najčešće odnosi na poznavanje pisanog, ali i govornog engleskog jezika. Obično se navodi i zahtev za posedovanjem vozačke dozvole, a ako je u pitanju radna pozicija šumar – rukovalac mehanizacijom, najčešće se zahteva dozvola za upravljanjem šumskom mehanizacijom, to jest njena kopija, koju bi trebalo da prilože svi zainteresovani kandidati prilikom prijave.

Nemojte zaboraviti da prilikom prijavljivanja na oglas koji ste pronašli u kategoriji poljoprivreda, šumarstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford priložite sva tražena dokumenta, kako bi potencijalni poslodavci vašu prijavu uzeli u obzir, te vas eventualno kontaktirali i pozvali na razgovor. A ako niste raspoloženi da sami, iz dana u dan pretražujete oglase na našem sajtu, pružamo vam mogućnost i dostavljanja oglasa iz određene kategorije, odnosno više njih preko mejla.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com