Poslovi iz oblasti turizma

Mada su radne pozicije koje nudi kategorija turizam na sajtu poslovi Akademije Oxford naročito aktuelni u letnjem periodu kada počinje sezona rada u inostranstvu u ovoj oblasti, činjenica je da ih možete potražiti i tokom drugih perioda godine, jer uvek postoji potreba za ovom strukom.

Ništa nije pronađeno

A na prvom mestu, u oblast turizma spada posao koji obavlja turistički vodič, odnosno radna pozicija organizatora putovanja, te recepcionera, mada se često može naići i na oglase koji podrazumevaju rad u turističkim organizacijama i agencijama, a što se odnosi na prodaju aranžmana.

Za poslove u ovoj struci se vrlo često zahteva da kandidat poseduje iskustvo u određenom trajanju na obavljanju sličnih poslova. Ne treba zaboraviti da u kategoriju turizam spadaju i poslovi prodaje avio karata, kada se zahtevaju posebna znanja od kandidata, a prvenstveno rad u rezervacionom sistemu AMADEUS ili nekom drugom specijalizovanom sistemu. Takođe kandidati koji apliciraju za ova radna mesta bi trebalo da poseduju i sertifikat kojim potvrđuju da su stekli dovoljno znanja za rad u u tim specijalnim programima, a ovaj zahtev se odnosi i na radnu poziciju prodavca turističkih aranžmana u agenciji, gde se gotovo obavezno zahteva i određeni nivo poznavanja makar engleskog jezika, kako u govoru, tako i u pisanju, ali se u zavisnosti od klijentele i poslovnih saradnika poslodavca može zahtevati i poznavanje nekog drugog stranog jezika.

A za posao recepcionera kandidati obavezno moraju da poseduju znanje makar jednog stranog jezika, mada se uvek iznosi zahtev za poznavanje dva strana jezika, a to se obično odnosi na engleski, odnosno nemački, italijanski, francuski, španski, ruski, grčki ili neki drugi jezik, a sve u zavisnosti od toga gde se posao obavlja. Ukoliko ste pronašli oglas u kategoriji turizam na našem sajtu koji se odnosi na posao recepcionera, vrlo verovatno će potencijalni poslodavac od vas zahtevati poznavanje rada na računaru, a ponekad čak i rad u specijalizovanim rezervacionim  programima, ali i niz osobina koje bi trebalo da posedujete. Pod tim se najpre misli na sposobnost za rad u timu, visok stepen komunikativnosti, preduzimljivosti, ali i izuzetne organizacione sposobnosti. Naravno ljubaznost i uslužnost se podrazumevaju, kao i uostalom sve ono osobine koje krase dobrog recepcionera.

Ako želite da se zaposlite na radnoj poziciji turističkog vodiča, to znači da ste stekli licencu za obavljanje ovih poslova na prvom mestu, ali i da posedujete znanje barem dva strana jezika, te da je vaše opšte obrazovanje na posebno visokom nivou. Takođe se od kandidata očekuje da su izuzetno komunikativni, te da poseduju i dobre organizacione sposobnosti, ali i da su u odličnoj fizičkoj kondiciji, iako se od njih ne zahteva dokaz o zdravstvenoj sposobnosti. Treba da poseduju i odlično znanje kako istorije, tako i geografije, te da imaju sasvim dovoljno informacija o bitnim događajima vezanim za različite zemlje.

Kategorija turizam na sajtu poslovi Akademije Oxford podrazumeva i poslove vezane za organizaciju putovanja, što znači da potencijalni kandidati treba na prvom mestu da organizuju boravak, to jest putovanje grupe turista, a što podrazumeva da pokrivaju nabavku i prodaju, kako kako karata za različite vrste prevoza, tako i da su sposobni da rezervišu karte za bilo koje prevozno sredstvo, ali i da mogu da rezervišu smeštaj, pomognu klijentima prilikom pribavljanja viza i posreduju u poslovima osiguranja, kako putnika tako i njihovog prtljaga. Uz to se od kandidata na ovim poslovima očekuje i da su upoznati sa svim načinima reklamiranja, uzevši u obzir da i reklamiranje usluga spada u njihovu sferu delovanja, te da su u potpunosti upoznati sa načinima pravilnog prezentovanja turističkih aranžmana agencije koju zastupaju, odnosno da su spremni na komunikaciju kako sa klijentima tako i sa različitim reklamnim agencijama i sredstvima javnog informisanja. Oni osim znanja rada na računaru, treba da imaju znanja i barem jednog, a vrlo često i dva strana jezika, te se očekuje da znaju da pripreme prezentaciju, imaju odlične veštine pregovaranja, komunikativni su, ali i da poseduju visok stepen organizacionih sposobnosti i odgovornosti. Obično potencijalni poslodavci od svojih kandidata koji žele da obavljaju poslove organizatora putovanja zahtevaju i određeni nivo iskustva, što precizno navode u oglasima koje možete pronaći u kategoriji turizam na sajtu poslovi Akademije Oxford.

Ponekad se može dogoditi da osim dostave radne biografije (CV) klijenti treba da dostave i propratno pismo, ali i dokaze o poznavanju rada u određenim rezervacionim sistemima ili o poznavanju nivoa određenog jezika, te o bilo čemu što je vezano za obavljanje tih poslova. Iz tog razloga se savetuje da se na oglas odgovori maksimalno korektno, te da se prilože sva navedena dokumenta kako bi poslodavac mogao nesmetano da uvrsti i vašu prijavu u uži izbor.

Pored mogućnosti da samostalno pretražujete sajt poslovi Akademije Oxford, imate mogućnosti i da štiklirajte kategoriju turizam ukoliko ste zainteresovani za ponudu poslova u okviru ove oblasti,  kako bi vam oni redovno stizali na mejl.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com