Poslovi iz oblasti dizajna

U današnje vreme, kada je sve veća potreba za različitim tipovima dizajna, sasvim logično je došlo i do povečane potražnje stručnjaka iz ove oblasti, te se tako i broj oglasa u okviru kategorije dizajn na sajtu poslovi Akademije Oxford iz dana u dan povećava.

Ništa nije pronađeno

Inače, ova oblast pokriva široko polje poslova, odnosno i dizajn na računaru, ali i klasičan tip dizajna, koji se mahom odnosi na poslove poput modnog dizajnera i dizanera enterijera. U ovu kategoriju spadaju i radne pozicije poput grafičkog dizajnera, ali i ndustrijskog, odnosno dizajnera proizvoda. Mnoga od pomenutih zanimanja iziskuju poznavanje rada na računaru, ali i posebnih programa, koji su namenjeni upravo dizajniranju. Naravno, uvek se može dogoditi i da poslodavac od potencijalnih radnika zahteva poznavanje klasičnog dizajna, koji podrazumeva crtanje slobodnom rukom, ali u eri tehnologije to je, mora se priznati prava retkost, jer se većina poslova dizajniranja vrši upravo na računarima.

Najčešći zahtev koji potencijalni kandidati zainteresovani za poslove u okviru kategorije dizajn na sajtu poslovi Akademije Oxford treba da ispune jeste poznavanje programa iz Adobe paketa, kao što su Adobe Photoshop, odnosno InDesign i Illustrator. Takođe se od kandidata vrlo često zahteva i poznavanje rada u programu CorelDraw, ali i u mnogim drugim specijalizovanim računarskim programima za dizajniranje različitih vrsta proizvoda ili enterijera.

U zavisnosti od zahteva radne pozicije za koju kandidati konkurišu, može da se zahteva i da budu upoznati sa tehnikom pripreme za štampu, ali i uopšteno da budu upoznati sa različitim tehnikama štampanja. Ipak, ono što je presudno za odabir kandidata koji su zainteresovani za poslove koje nudi kategorija dizajn na sajtu poslovi Akademije Oxford jeste iskustvo. Iako možda ne zvuči pravično, činjenica je da je isksutvo u obavljanju dizajnerskog posla vrlo važno, a oni kandidati koji ne poseduju iskustvo uvek mogu da najpre volontiraju u nekoj kompaniji kako bi stekli neophodna znanja koja im omogućuju i da konkurišu za željenu radnu poziciju. Takođe, imaju mogućnost i da samostalno stiču iskustvo, te da čak i te radove prilože prilikom konkrurisanja za određeni posao u ovoj oblasti.

Podrazumeva se da kandidati koji su zainteresovani za poslove u ovoj kategoriji, neizostavno moraju da imaju i određenu dozu kreativnosti, kako bi mogli da ispune očekivanja svojih poslodavaca, odnosno klijenata, bez obzira da li se radi o dizajnu nakita, odeće, obuće ili, pak industrijskom dizajnu, odnosno dizajnu enterijera.

Obično poslodavci u oglasima iz ove kategorije od kandidata zahtevaju i da prilože primere svojih radova, što će im biti od velike pomoći prilikom procene, odnosno odabira pristiglih radova. Zato i jeste vrlo bitno da kandidati vrlo pažljivo pročitaju sve što se od njih zahteva, kako bi njihova ponuda za određenu radnu poziciju bila kompletna, a samim tim i uzeta u obzir.

Da biste na vreme i adekvatno odgovorili na ponudu za posao koji želite, neophodno je da redovno posećujete naš sajt, te da pratite aktuelne oglase u pomenutoj kategoriji. Naravno, imate mogućnost i da se uz nekoliko klikova mišem, prijavite na mejling listu sajta poslovi Akademije Oxford, te da štiklirate upravo kategoriju dizajn, ukoliko ste zainteresovani za poslove iz ove kategorije. Na taj način ćete poštedeti sebe truda, jer će vam aktuelna ponuda poslova u pomenutoj kategoriji stizati redovno na mejl, a vaše je samo da sa pažnjom pročitate sve zahteve koje treba da ispunite ukoliko želite da konkurišete za određenu radnu poziciju i da u potpunosti odgovorite na njih.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com