Poslovi iz oblasti sociologije

Jedna od najmanje zastupljenih oblasti na sajtu poslovi Akademije Oxford silom prilika je i kategorija sociologija. Naravno, to ni u kom slučaju ne znači da u njoj nema oglasa, već da postoji vrlo mali broj poslodavaca koji ih objavljuju, mada diplomirani sociolog može naći posao u brojnim granama.

Ništa nije pronađeno

Ipak od ovih kandidata se zahteva da bez obzira koja radna pozicija je u pitanju, da li socijalni radnik ili stručnjak za organizaciju rada, odnosno diplomirani sociolog, svakako poseduju VI stepen stručne spreme, odnosno završene studije sociologije. Diplomirani sociolog se bavi izučavanjem i praćenjem određene socijalne grupe ljudi, te prikuplja podatke uz pomoć različitih sredstava, bilo da su u pitanju intervjui, ankete ili specijalno osmišljeni eksperimenti, on proučava i prati promene u određenim grupama ljudi zajednicama i različitim organizacijama, te proučava kakav je uticaj između društva i pojedinca u različitim aspektima. A nakon proučavanja on donosi zaključke i to pomno analizirajući dobijene podatke.

Osim formalnog obrazovanja, od diplomiranog sociologa se zahteva na prvom mestu analitičnost, te visok stepen pisanog i usmenog izražavanja, odnosno jednostavnije rečeno opšta intelektualna zrelost i visoko razvijene veštine komunikacije. Ukoliko je u pitanju radno mesto socijalni radnik ili, pak profesor sociologije u gimnaziji ili nekoj drugoj srednjoj školi, odnosno na fakultetu može se dogoditi da kandidat treba da priloži i određena dokumenta koja zahteva poslodavac. A to se naročito odnosi na radno mesto socijalnog radnika, jer je to posao u državnoj službi, pa se obično od potencijalnih kandidata zahteva i dostavljanje dokaza da je on državljanin Republike Srbije, ali i niza posebnih uverenja i potvrda, ako je to potrebno.

Takođe, trebalo bi da znate i to da većina poslodavaca koji raspisuju konkurse u okviru kategorije sociologija na sajtu poslovi Akademije Oxford od potencijalnih kandidata očekuje i znanje barem engleskog jezika u pisanoj i govornoj varijanti, ali i određeni nivo iskustva. To se naravno ne odnosi na profesore sociologije, ali se svakako smatra da kandidat treba da poseduje visok nivo opšteg obrazovanja ukoliko želi da se bavi ovim poslom. Pored toga sociolozi mogu da rade i kao profesori predmeta ustav i prava građana ili građanskog vaspitanja, pa je samim tim i polje zapošljavanja ovih stručnjaka znatno veće.

Svaki diplomirani sociolog bi trebalo da ima i podatak da ukoliko je raspisan oglas za rad na specijalizovanom institutu, onda je neophodno da poseduje dokaz o završenim postdiplomskim studijama. A svi kandidati koji žele da pronađu zaposlenje u okviru ove oblasti moraju znati da je vrlo čest zahtev koji upućuju poslodavci usmeren i na posedovanje iskustva, a da se ponekad može zahtevati i da dostave na uvid istraživačke radove koje su imali prilike da sprovedu.

Ponekad poslodavci zahtevaju i uz radnu biografiju da kandidati dostave i propratno pismo, pa je tada vrlo važno ispoštovati njegovu uobičajenu formu. I na kraju da dodamo i to da svi kandidati koji žele da pronađu posao u okviru kategorije sociologija na sajtu poslovi Akademije Oxford mogu i da dobijaju aktuelne oglase na mejl ako im iz ma kog razloga ne odgovara samostalna pretraga našeg sajta, iako je on vrlo pregledan i lak za korišćenje.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com