Poslovi iz oblasti saobraćaja i logistike

Oblast saobraćaja, odnosno logistike je posebno zastupljena među oglasima na sajtu poslovi Akademije Oxford, tako da u njoj možete naći sve one poslove koji su vezani, kako za poslove vozača, tako i za logistiku. A svakako su najtraženija zanimanja u ovoj oblasti vozač i kurir, odnosno menadžer logistike. U ovu grupu poslova spada i saobraćajni inženjer, odnosno tehničar, ali i špediter, kao i stjuard i stjuardese.

Kategorija saobraćaj, logistika na našem sajtu se kao i sve druge redovno ažurira, tako da imate mogućnost da samostalno pretražujete oglase, ali i da se prijavite na primanje oglasa na mejl, to jest na našu mejling listu.

Velika je prednost kod ovih poslova što se od kandidata uglavnom ne zahteva iskustvo, a za mnoga pomenuta zanimanja je dovoljno imati vozačku dozvolu određene kategorije i srednju školu. Naravno za menadžera logistike, odnosno saobraćajnog inženjera tehničara saobraćaja je potreban VI, a kod nekih poslodavaca čak i VI stepen stručne spreme saobraćajnog smera.

Što se tiče poslova carinskog deklaranta i stjuarta, odnosno stjuardese oni su u najmanju ruku specifični, pa se od klijenata zahteva uz određenu formalno znanje koje se razlikuje od oglasa do oglasa, to jest od poslodavca do poslodavca posedovanje i sertifikata o obavljanju ovih poslova. Takođe ukoliko se korisnik prijavljuje recimo na oglas za radnu poziciju stjuarta ili stjuardese mora biti spreman i na to da poseduje znanje engleskog, ali i još jednog stranog jezika i to prvenstveno u smislu govora. A potrebna mu je i radna dozvola za obavljanje ovog posla, dok svaki poslodavac ponaosob može od kandidata koji želi da se prijavi na ovaj posao iz kategorije saobraćaj, logistika  na sajtu poslovi Akademije Oxford da zahteva i niz specifičnih osobina, odnosno veština, kao što su intelektualna i emocionalna zrelost, visok stepen komunikacijskih veština, ali i spremnost na brzo i adekvatno reagovanje u rizičnim situacijama, kao i odgovornost. Podrazumeva se da ovi kandidati moraju da prilože i potvrdu o opštem zdravstvenom stanju, te da se od njih zahteva da imaju i dobar vid.

Poslovi kurira, odnosno dostavljača, kao i vozača nisu naročito zahtevni u smislu formalnog obrazovanja, već se prvenstveno od potencijalnih kandidata zahteva iskustvo u obavljanju sličnih poslova, ali i posedovanje vozačke dozvole određene kategorije, kao i spremnost za rad na terenu. Kandidati bi trebalo i da su svesni važnosti poštovanja rokova, kao i da su odgovorni, odnosno da poseduju visok stepen organizovanosti i da mogu da vode uspešnu komunikaciju sa klijentima. A to isto se zahteva i od onih kandidata koji konkurišu na oglas iz kategorije saobraćaj, logistika  pronađene na sajtu poslovi Akademije Oxford, a tiču se radne pozicije vozača, ali se dodaje i zahtev koji podrazumeva odličnu orijentaciju u prostoru, te koordinaciju, tako da mnogi poslodavci mogu da zahtevaju da kandidat priloži i potvrdu o zdravstvenom stanju.

Radna pozicija carinskog deklaranta, odnosno carinskog službenika podrazumeva zaposlenje u državnim institucijama, tako da su i zahtevi nešto drugačiji u odnosu na druga radna mesta. A to znači da obično poslodavac, odnosno određena državna institucija od kandidata zahteva da priloži i potvrdu da je državljanin naše zemlje, kao i uverenje o nekažnjavanju, to jest neosuđivanosti koje pribavlja u lokalnom MUP – u, to jest Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i sudu koji je za izdavanje takvih dokumenata nadležan. Osim posedovanja potvrde o položenom stručnom ispitu za dobijanje licence za obavljanje poslova carinskog deklaranta, odnosno službenika od kandidata se može zahtevati i posedovanje vozačke dozvole B kategorije, a gotovo da se podrazumeva i  poznavanje barem engleskog govornog i pisanog jezika, iako se poznavanje nekog drugog stranog jezika smatra znatnom prednošću za kandidata.

Takođe treba pomenuti i radnu poziciju saobraćajnog inženjera za koju se zahteva visoka stručna sprema, dok se za saobraćajnog tehničara zahteva srednja stručna sprema saobraćajne struke. A osim poznavanja rada na računaru, kandidat bi trebalo da poseduje vozačku dozvolu i to B kategorije, kao i precizno određen nivo radnog iskustva. Jedno od prilično traženih zanimanja koje nudi kategorija saobraćaj, logistika na sajtu poslovi Akademije Oxford jeste i dispečer, odnosno menadžer logistike. Za poslove dispečera kandidat bi trebalo da poseduje srednju stručnu spremu, a najvažnije je da bude savestan te da poseduje odlične veštine komunikacije i organizatorske sposobnosti. Što se tiče radne pozicije menadžer logistike, gotovo da se podrazumeva da poslodavac u ovom slučaju zahteva visoku stručnu spremu i to primarno saobraćajnog smera, ali i znanje govornog, odnosno pisanog engleskog ili nekog drugog jezika, kao i poznavanje pravila koja nalaže međunarodno priznati standard za bezbednost i zaštitu na radu. Pojedini poslodavci čak idu dotle da od potencijalnih kandidata zahtevaju i sertifikat u ovoj oblasti, a sasvim sigurno se od kandidata očekuje i poznavanje rada na računaru, to jest programa Microsoft Word i Excel, a po potrebi i određenih specifičnih programa.

Jasno je da su poslovi koje nudi kategorija saobraćaj, logistika na sajtu poslovi Akademije Oxford u najmanju ruku vrlo rasprostranjeni, ali isto tako jasno da je potrebno imati određena iskustva u njihovom obavljanju, pa je zato najbolje ne odgovarati na one oglase koji to zahtevaju ukoliko ste tek na početku svoje karijere. Zato je dobro potražiti onaj konkurs koji ne zahteva od kandidata iskustvo kako ne bi te naišli na odbijanje.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com