Poslovi iz oblasti PR-a

Oblast odnosa sa javnošću odnosno Public relations ili skraćeno PR je vrlo zastupljena u savremenom poslovnom svetu. U oblast kategorije PR na sajtu poslovi Akademije Oxford osim standardne radne pozicije koja nosi naziv PR menadžer, spada i Event manager, koji je zadužen za organizaciju različitih vrsta događaja, ali i radna pozicija koja nosi naziv Social media manager.

Ništa nije pronađeno

Iako se vrlo često od kandidata koji žele da apliciraju za poslove u ovoj kategoriji zahteva VI ili VII  stepen stručne spreme, činjenica je da su mnogo češće prisutni kandidati koji imaju iskustva u obavljanju ovog posla. Zato i jeste opšta preporuka da svakako aplicirate na oglas koji vam se dopao u okviru kategorije PR na našem sajtu, pa čak i ako možda ne zadovoljavate kriterijum o posedovanju diplome određenog fakulteta. Ovo napominjemo posebno zato što potencijalni poslodavci vrlo često mnogo veću pažnju obraćaju na neformalno obrazovanje kandidata, odnosno na iskustvo koje oni poseduju u obavljanju poslova PR menadžera.

Nemojte biti iznenađeni ako u zahtevima za posao u ovoj kategoriji naiđete i na onaj koji se odnosi na posedovanje kontakata. Osnovni razlog za to leži u činjenici da je zaduženje osobe koja je zaposlena na poslovima menadžera za odnose sa javnošću ne samo da poboljšava imidž kompanije, već i da širi poslovne veze.

Takođe vrlo bitan segment posla koji obavlja PR menadžer se odnosi i na komuniciranje sa različitim sredstvima informisanja, poput televizije i radija, ali i različitih vrsta časopisa i novina, tako da se od potencijalnih kandidata zahteva visok stepen komunikacijskih veština, odnosno mogućnost komuniciranja na različitim nivoima, kao i snalaženje u mnogobrojnim, možda čak i neprijatnim situacijama vezanim za posao, a sve sa ciljem poboljšanja imidža kompanije među kupcima i poslovnim partnerima.

Samim tim što PR menadžer treba da piše i različite izveštaje koje podnosi rukovodstvu kompanije, od potencijalnih kandidata koji apliciraju na ovo radno mesto se svakako očekuje i umeće pisanja izveštaja, ali i sklonost ka radu u timu.

Vrlo često ćete u okviru oglasa koji se navode u kategoriji PR na sajtu poslovi Akademije Oxford naići i na zahtev koji od kandidata očekuje poznavanje marketinga i komunikologije. Uz to kandidati bi trebalo da su upoznati sa pravilima poslovnog bontona, te da znaju kako se koriste različita sredstva za istraživanje javnog mnjenja, kao i da poseduju govorno i pisano znanje engleskog jezika. Ponekad se može zahtevati i znanje drugog jezika, a najčešće je u pitanju nemački, francuski, ruski, italijanski, španski i grčki jezik. Mada u zavisnosti od polja delovanja kompanije koja želi da zaposli stručnjaka za PR, odnosno zemlje u kojoj posluje umnogome zavisi i znanje kog jezika se zahteva od kandidata.

Takođe neophodno je i da potencijalni kandidati koji žele da konkurišu na poslove koje nudi kategorija PR na sajtu poslovi Akademije Oxford poznaju rad na računaru, a u smislu aktivnog korišćenja interneta, odnosno Microsoft programa (Word, Excel i Power Point).

Vrlo važan zahtev koji ćete sasvim sigurno pročitati u svim oglasima iz ove grupe se odnosi i na sposobnost rada pod pritiskom, kao i na spremnost kandidata da prisustvuje različitim stručnim seminarima koje će organizovati poslodavac, a u skladu sa zahtevima radnog mesta.

Svi klijenti koji su zainteresovani da pronađu posao u kategoriji PR imaju mogućnost da to urade potpuno samostalno, pretražujući sajt poslovi Akademije Oxford, a ukoliko im iz bilo kog razloga ne odgovara taj način potrage za zaposlenjem, uvek imaju opciju da se prijave na mejling listu našeg sajta i time sebi obezbede stizanje aktuelnih konkursa iz ove oblasti na mejl. Na taj način će znatno olakšati čitav proces potrage za željenim zaposlenjem, a ukoliko ih u nekom trenutku zainteresuje bilo koja druga kategorija koju imamo u ponudi, to mogu da promene nakon samo par klikova mišem.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com