Poslovi Kraljevo

Od ukupno nešto preko 63 000 stanovnika, koliko ih broji uže gradsko jezgro grada Kraljeva, mada u širem području grada živi blizu 125 000 stanovnika, tek oko 13 000 njih je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

A prema zvaničnim podacima, ovaj grad spada u red onih koji imaju izuzetno visoku stopu nezaposlenosti, zato i ne čudi što je velika potražnja za poslovima u Kraljevu, koje svi zainteresovani kandidati imaju mogućnost da nađu u okviru brojnih kategorija na sajtu poslovi Akademije Oxford. Tako, osim kategorije turizma i trgovine, odnosno ugostiteljstva i administracije, prisutni su i oglasi za zapošljavanje u ovom gradu u kategoriji menadžmenta, ali i marketinga, te obezbeđenja i zaštite na radu, mada se mogu naći i poslovi u kategoriji prevođenje,  sudsko tumačenje, telekomunikacije, ali i u oblasti saobraćaj, logistika i zdravstvo, odnosno zaštita životne sredine i mnogih drugih.

A prema zvanično dostupnim podacima, od oko 13 000 nezaposlenih koliko ih ima u ovom gradu, njih više od 5 000 su kandidati starosti ispod 30 godina, a više od čak 5 000 je nezaposlenih čija starost je iznad 50 godina. Ipak, znatno manji broj je nezaposlenih osoba sa invaliditetom, odnosno radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom i ostali bez posla, kao i pripadnika romske nacionalnosti.

Ukoliko i vi spadate u one kandidate koji žele da pronađu posao, Kraljevo ima svašta da ponudi, jer ovaj grad koji se nalazi u centralnom delu Srbije je poznat po mnogim stranim kompanijama koje se u njemu nalaze, a i važi za jedan od privredno razvijenih gradova u našoj zemlji. Najzastupljenija je oblast trgovine i prerađivačke industrije, ali iz saobraćaja, jer se Kraljevo nalazi u neposrednoj blizini jednog od aerodroma u našoj zemlji (u Lađevcima), ali se nalazi i na raskrsnici važnih saobraćajnih puteva. Takođe, ovaj grad je razvijen i u smislu turizma, jer se u njegovoj okolini nalaze neke od najčuvenijih srpski banja, poput recimo Vrnjačke i Mataruške.

Na sajtu poslovi Akademije Oxford svi zainteresovani klijenti koji žele da pronađu posao u Kraljevu će to sasvim sigurno moći da učine, jer naš sajt nudi veliki izbor zaposlenja u brojnim oblastima u ovom gradu, a isto tako klijentima maksimalno olakšava potragu, jer im nudi mogućnost da se prijave na zvaničnu mejling listu u okviru našeg sajta, kako bi im poslovi u Kraljevu za koje su zainteresovani stizali na mejl. A na taj način će svi uštedeti i to znatno, ne samo svoje vreme, nego i trud, a praktično gledano jedina obaveza koju imaju ukoliko izvrše prijavljivanje na ovu listu, jeste da odaberu oglas za koji su zainteresovani, te da izvrše prijavu na konkurs i to upravo onako kako je navedeno u njemu. Zapravo, to znači da treba maksimalno da  ispoštuju sve zahteve koje je potencijalni poslodavac naveo, a koji se vrlo često odnose ne samo na posedovanje diplome u okviru određene oblasti, već i na radno iskustvo, te različite specifične veštine, poput znanja određenog jezika ili rada na računarima, odnosno spremnosti za timski rad, ali i rad pod pritiskom i slično.

Što se tiče zvanične statistike na teritoriji ovog grada koji teritorijalno pripada Raškom okrugu, naročito je razvijena poljoprivreda, ali i drvna industrija, odnosno trgovina, turizam i građevinarstvo. Smatra se da je Kraljevo trgovinski centar čitavog Raškog okruga, uzevši u obzir da preko 70 procenata ukupne imovine celog okruga čini upravo imovina Kraljevčana. Takođe prema statističkim podacima, preko 1 100 privrednih društava, ali i više od 500 preduzetnika posluje na teritoriji ovog grada, a poznato je i da se u kraljevu nalaze predstavništva brojnih kompanija iz inostranstva. Upravo zato smo i sasvim sigurni da će oni kandidati koji žele da pronađu posao u Kraljevu to uspeti da učine, ali samo ukoliko maksimalno poštuju sve zahteve u oglasu za koji se odluče. Zato i predlažemo da odgovorite u potpunosti korektno na zahteve, jer je to ustvari najbolji način da dođete do željenog zaposlenja, uzevši u obzir da mnogi poslodavci, iako to možda neće navesti u oglasu, ni ne prihvataju ponude onih kandidata koje ne sadrže svu navedenu dokumentaciju. Baš iz tog razloga i treba da na adekvatan način napišete svoj CV, to jest da u potpunosti ispoštujete pravila za njegovo pisanje, ali i ako se od vas zahteva da priložite, recimo  potvrdu o određenom nivou znanja nekog jezika ili pak, znanja na računaru i sličnih specifičnih veština koje variraju u zavisnosti od radnog mesta za koji konkurišete, da to svakako i učinite, jer ćete tako poslodavcu dati do znanja da njegove zahteve prihvatate ozbiljno i da nastojite da ih ispunite. Čime ste već u velikoj meri omogućili sebi da uđete u uži izbor.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com