Poslovi iz oblasti umetnosti

U okviru kategorije umetnost na sajtu poslovi Akademije Oxford možete naći oglase za mnogobrojna zanimanja koja su vezana za ovu struku. Pritom se misli na radne pozicije slikara,  vajara, dizajnera, kako odeće, tako i enterijera, zatim filmskih kritičara i novinara, ali i arheologa.

Ništa nije pronađeno

A u ovu grupu zanimanja spadaju i režiser i fotograf, ali i glumci, te kamermani, odnosno snimatelji, te kostimografi, a uz to treba pomenuti i radne pozicije menadžera u kulturi, ali i modnih urednika, profesora likovne kulture, odnosno solo pevanja. Tu su i pozicije stilista, uz to treba dodati i sve one poslove koji se odnose na oblast muzičke umetnosti, kao što su radne pozicije solo pevača, ali i violinista, pijanista, trubači i drugih sličnih pozicija.

Ono što je karakteristično za sve ove radne pozicije jeste činjenica da se od kandidata svakako zahteva posedovanje diplome umetničkog fakulteta, kako dramskog, tako i fakulteta muzičke umetnosti, odnosno likovne umetnosti. Kandidati koji žele da konkurišu na radne pozicije koje nudi kategorija umetnost u okviru sajta poslovi Akademije Oxford bi trebalo da poseduju i visok stepen znanja u struci, ali i da imaju određeni stepen iskustva, a u kolikom periodu se radi zavisi isključivo od oblasti zaposlenja, odnosno od samog poslodavca i radnih zadataka koje kandidat treba da obavlja. Razgovori za posao su u ovom slučaju nešto različiti u odnosu na ostale oglase, jer obično radne pozicije koje zahtevaju završen fakultet muzičke umetnosti podrazumevaju pre audicije, nego klasične razgovore za posao. Ipak kandidatima se savetuje da ispoštuju sve zahteve koji su navedeni u oglasu, te da se pojave onog dana kada je zakazana audicija.

Što se tiče profesora likovne kulture, obično se zahteva radno iskustvo, a podrazumeva se da je kandidat koji aplicira na ovo radno mesto završio fakultet likovnih umetnosti, Mada neke škole idu čak dotle da zahtevaju da prosek kandidata na fakultetu bude iznad 9, ali srećom to nije uobičajeno uslov za sve oglase koje nudi kategorija umetnost na sajtu poslovi Akademije Oxford. A za radno mesto profesor likovne kulture od kandidata se očekuje da poseduje visoke stepen komunikacijskih veština, te da je savestan i odgovoran, ali i da je spreman na rad sa decom.

Jedno od vrlo zanimljivih zanimanja u ovoj oblasti jeste i menadžer u kulturi koji je zadužen za organizaciju različitih kulturnih manifestacija, odnosno koji učestvuje u radu pozorišta, galerija ili,  pak radi u specijalizovanoj agenciji za organizaciju događaja. A on bi trebalo da poseduje VI ili VII stepen stručne spreme u okviru univerziteta umetnosti. Uz to se pretpostavlja da kandidat ima odlične organizacione veštine, da je spreman da radi u timu, ali i da radi pod pritiskom, te da je spreman i na fleksibilno radno vreme. Poslodavci koji raspisuju oglase za ove radne pozicije u većini slučajeva ističu potrebu za visokim stepenom komunikativnosti, odnosno poznavanjem rada na računaru i poznavanje barem jednog stranog jezika, ali i iskustvo u obavljanju poslova koje podrazumeva radna pozicija menadžer u kulturi.

Svakako treba pomenuti i poslove vezane za dizajn, bez obzira da li je u pitanju modni ili dizajn enterijera i nameštaja, jer se za pomenute pozicije najčešće od kandidata zahteva da uz radnu biografiju, odnosno CV ili, pak propratno pismo dostave i svoje radove, kako bi potencijalni poslodavci stekli kompletan uvid u način njihovog rada.

Svakako je preporuka da bez obzira za koju radnu poziciju u okviru kategorije umetnost na našem sajtu da se odlučite, u potpunosti ispoštujete sve ono što je navedeno u oglasu, a to uglavnom podrazumeva pravilan način dostave prijave. Moramo da pomenemo i to da vam prijavljivanje na mejling listu na sajtu poslovi Akademije Oxford maksimalno olakšava pretragu sajta, te dolazak do željenog zaposlenja u oblasti umetnosti.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com