Poslovi iz oblasti prava

Još jedna od oblasti koje spadaju u red traženijih na našem sajtu sasvim sigurno je i pravo. Osim radne pozicije advokat, odnosno advokatski pravnik na koje će kandidati sasvim sigurno i najčešće naići u okviru kategorije pravo na sajtu poslovi Akademije Oxford, u ovu grupu spadaju i poslovi poput advokatskog pripravnika i pravnog referenta.

Ništa nije pronađeno

Podrazumeva se da se od potencijalnih kandidata koji žele da konkurišu, zahteva posedovanje diplome pravnog fakulteta, a u zavisnosti od zanimanja za koje se konkuriše može biti iznet i zahtev vezano za polaganje državnog, odnosno pravosudnog ispit.

Kandidati koji žele da obavljaju posao pravnog referenta, na primer, osim završenog Pravnog fakulteta, moraju da imaju i dokaz o položenom državnom ispitu. Takođe bi trebalo da poznaju i rad na računaru, te da znaju barem jedan strani jezik u pisanoj i usmenoj varijanti, a najčešće se iznosi zahtev za poznavanjem engleskog jezika, mada se i poznavanje drugog stranog jezika uvek smatra prednošću. Pored svih pomenutih zahteva trebalo bi da kandidat poseduje i veštine brzog kucanja,  kao i izuzetne komunikativnosti.

Kandidati koji pronađu oglas za posao advokatskog pripravnika u okviru kategorije pravo na sajtu poslovi Akademije Oxford ne moraju da imaju položen državni ispit, ali se zato od njih očekuje diploma Pravnog fakulteta, znanje engleskog jezika i rada na računaru, a poželjno je da znaju i još jedan strani jezik, ali ovaj zahtev može da varira od poslodavca do poslodavca.

Diplomirani pravnik je ona radna pozicija koja logično podrazumeva da je kandidat stekao diplomu Pravnog fakulteta, ali se od njega zahteva da ima i dokaz o položenom pravosudnom ispitu, kao i da poseduje određeno iskustvo u obavljanju poslova iz oblasti prava i to uglavnom u trajanju od jedne do tri godine.

Kada se uzme u obzir da je pravo vrlo kompleksna nauka, sasvim očekivano se od kandidata koji konkurišu na poslove iz oblasti prava u okviru sajta poslovi Akademije Oxford zahteva ne samo visok stepen koncentracije i znanja, već i strpljivost, savesnost, kao i lakoća u izražavanju, jer je ovo vrlo bitan zahtev vezan za posao diplomiranog pravnika, ali i za obavljanje mnogih drugih pozicija u ovoj kategoriji.

Obično se od kandidata koji žele da se prijave za neki posao iz kategorije prava sa našeg sajta zahteva i dokaz o položenom pravosudnom ispitu, kada to iziskuje samo radno mesto na koje se prijavljuje.

Podrazumeva se da svi klijenti koji su zainteresovani za oglase iz ove kategorije treba redovno da posećuju naš sajt ukoliko žele da pronađu odgovarajući oglas, a isto tako mogu i da izvrše prijavu na našu mejling listu, te na taj način poštede sebe truda, uzevši u obzir da će im svi aktuelni oglasi iz kategorije prava stizati na mejl. A kada pronađu oglas koji ih je zainteresovao, najbitnije je da sa pažnjom pročitaju sve zahteve koji su u njemu navedeni, pa ukoliko ih u potpunosti ispunjavaju, a sam posao koji je ponuđen im odgovara, treba samo da pošalju svu potrebnu dokumentaciju onako kako je navedeno u oglasu. Ovo sa razlogom naglašavamo, jer većina poslodavaca koji objavljuju oglase za posao u kategoriji pravo na sajtu poslovi Akademije Oxford posebno navode da razmatraju isključivo one prijave koje su kompletne, to jest koje sadrže sva ona dokumenta koja su navedena u oglasu.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com