Poslovi iz oblasti IT-a

Ako bismo morali da donesemo odluku koja od kategorija je na sajtu poslovi Akademije Oxford najzastupljenija, a u smislu da se u njoj nalazi najveći broj oglasa, te da se iz dana u dan njihov broj povećava, onda bi to definitivno bila kategorija informacione tehnologije, odnosno IT.

Mada su programeri različitih vrsta i sistem administratori najtraženija zanimanja i od strane poslodavaca i od strane kandidata, činjenica je da ništa naročito nije manja potražnja ni za ostalim zanimanjima u okviru ove struke. Pa, tako kategorija IT na sajtu poslovi Akademije Oxford, između ostalih nudi i oglase za poziciju web dizajnera, administratora baza podataka, ali i projektanta  informatičkih sistema, te sistem inženjera. Svakako moramo pomenuti i poslove poput JAVA programer, PHP programer, C+ programer, ali i ERP konsultatnt, Acess programer, te Drupal i Delphi programer, kao i WordPress programer, mada postoji još mnogo drugih zanimanja koja su vezana za ovu oblast.

Ono u čemu leži tajna uspeha ljudi koji se bave oblašću informacionih tehnologija je iskustvo, uz naravno visok nivo poznavanja materije za koju su specijalizovani. Iako će mnogi laici misliti da su oni postali uspešni preko noći, činjenica je da se iza svakog uspešnog web dizajnera, odnosno programera ili bilo kog drugog IT stručnjaka nalazi mnoogo sati provedenih za računarom i vežbe. Zato i ne čudi podatak da se u većini oglasa koji se nalaze u okviru kategorije IT na sajtu poslovi Akademije Oxford ne zahteva od kandidata posedovanje diplome tog i tog faakulteta, već na prvom mestu iskustvo, ali i sklonost ka radu u timu, te želja za neprekidnim usavršavanjem. Sve ove veštine i sposobnosti sasvim sigurno poseduje programer, dizajner ili ma koji drugi IT stručnjak koji je uspešan u svom poslu.

Uz odlično poznavanje specifičnih programa, gotovo da se podrazumeva da kandidati koji žele da konkurišu za određenu radnu poziciju u IT kategoriji imaju prilično visok nivo znanja engleskog jezika. Ipak, u zavisnosti od profila poslodavca, zavisiće i specifični uslovi koji se odnose na poznavanje nekog drugog stranog jezika.

U zahtevima za koje se očekuje da ih ispune potencijalni kandidati, u okviru oglasa koje svim zainteresovanima nudi kategorija IT na sajtu poslovi Akademije Oxford obično ćete pronaći samo naveden naziv programa koji kandidat treba odlično da poznaje i tu uglavnom ne postoje nikakva dodatna objašnjenja, jer je, na primer sasvim logičćno da kandidat koji aplicira za posao JAVA programera mora biti maksimalno upoznat sa ovim programskim jezikom. Zato poslodavci i ne navode, u većini slučajeva nikakva dodatna objašnjenja, već jednostavno u zahtevima koje potencijalni prijavljeni treba da ispune, piše samo JAVA.

Prilikom apliciranja za odabrano radno mesto, mnogi poslodavci uz obavezan CV, to jest radnu biografiju kandidata mogu da zahtevaju i da prilože radove koje su izradili u, na primer obasti web dizajna. Takođe bi trebalo i precizno da navedu na koji način i u kom roku im se navedeni materijali mogu dostaviti.

A da ipak i nije sve tako sjajno u ovoj grupi poslova, jasno pokazuje podatak da se za mnoge radne pozicije koje možete pronaći u kategoriji IT na sajtu poslovi Akademije Oxford od kandidata zahteva i da poseduju iskustvo u određenom trajanju. Ali, nemojte to da vas obeshrabri, jer uvek postoje i oni poslodavci koji su svesni da postoje brojni kandidati koji su tek na početku svoje IT karijere i žele da im pruže šansu, te ni ne navode podatke o zahtevanom iskustvu.

Ono o čemu vi, kao kandidat treba svakako da vodite računa, jeste poštovanje zahteva koji su navedeni u oglasima koje ćete pronaći u okviru kategorije IT na našem sajtu, te da ih maksimalno korektno i ispoštujete.

Posebno naglašavamo da ne morate svakodnevno da pretražujete naš sajt, već možete iskoristiti mogućnost koju vam nudimo, a koja podrazumeva primanje aktuelnih oglasa iz odabrane oblasti ili više njih, i to putem mejla. Time ćete znatno olakšati sebi potragu za zaposlenjem, a istovremeno i znatno uštedeti vreme!

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com