Poslovi Subotica

Grad koji se nalazi na samom severu naše zemlje je ujedno i grad koji broji najviše stanovnika na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodina, a odmah iza Novog Sada.

U užem gradskom centru živi blizu 100 000 stanovnika, a u širem gradskom području tek nešto više od 140 000 njih. Posebno je zanimljivo istaći i to da Subotica spada u one gradove u kojima je stopa nezaposlenosti na prilično niskom nivou i kreće se u rasponu od 15 do 20 procenata. Prema zvaničnim podacima, nešto manje od oko 50 procenata nezaposlenih su žene, a oko 22 procenata je kandida koji su mlađi od 30 godina. Što se tiče onih kandidata koji su stariji od 50 godina njih je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu oko 35 procenata, a svakako najveći broj kandidata koji su nezaposleni su oni koji imaju srednju stručnu spremu i to njih preko 40 procenata, a negde oko 10 postoje je onih kandidata koji imaju VI ili VII stepen stručne spreme. Oni kandidati koji su nisko kvalifikovani ili nemaju kvalifikacije, a nisu zaposleni čine oko 25 procenata od ukupnog broja nezaposlenih, dok je više od trećine zaposlenih ljudi u ovom gradu, budući da je preko 37 000 njih zaposleno.

Iako je relativno mala stopa nezaposlenosti u ovom gradu, na sajtu poslovi Akademije Oxford sasvim sigurno možete naći vrlo zanimljive oglase za posao u Subotici. A to su najčešće oglasi u oblasti ugostiteljstva, turizma, odnosno trgovine, ali i u oblasti telekomunikacija i administracije,  mada su na našem sajtu zastupljeni oglasi i iz mnogih drugih kategorija. To, pored ostalog podrazumeva oglase za poslove u kategoriji briga o lepoti, sport zatim farmacija, ekonomija i pravo, ali i ljudski resursi, odnosno oglasi u kategoriji menadžment i osiguranje, kao i prevođenje, sudsko tumačenje, računovodstvo i umetnost, te zdravstvo i ostale.

Prednost za sve kandidate koje zanima posao u Subotici jeste što su pošteđeni redovne pretrage sajta poslovi Akademije Oxford, jer im se nudi mogućnost da uz pomoć samo nekoliko klikova mišem izvrše i prijavu na mejling listu našeg sajta. A na taj način će i poslovi u Subotici u okviru određenih kategorija redovno stizati na njihov mejl, što znači da oni samo treba da vrše redovnu kontrolu svoje pošte i da odaberu oglas za koji su zainteresovani.

Ukoliko prvi put tražite posao, morate znati da je najvažnije najpre da kvalitetno i prema propisanim pravilima napišite svoju radnu biografiju, odnosno CV, a u kojoj ćete navesti sve potrebne podatke i to po ustaljenom redu. Neretko se događa, naime da mnogi poslodavci samo pročitaju CV i na osnovu toga donose odluku da li zainteresovani kandidati ulaze u uži izbor ili ne. Da biste obezbedili sebi šansu da vas potencijalni poslodavac shvati ozbiljno, te uvrsti u kandidate koji ulaze u uži izbor, morate u najvećoj mogućoj meri da ispoštujete sve one zahteve koji su u oglasu navedeni, ma koliko vam se oni možda ne dopadaju. A to znači da ako poslodavac traži da se uz CV, na primer dostavi i fotografija, svakako je preporuka da to i učinite. Isto se odnosi i na zahteve koji su u vezi sa poznavanjem rada na računaru, ali i u vezi sa znanjem određenog jezika na precizno određenom nivou ili, pak posedovanje dokaza o sertifikovanju za određene oblasti i slično.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com