Poslovi iz oblasti marketinga

Specijalisti iz oblasti marketinga, ali i svi oni potencijalni kandidati koji žele da se oprobaju u obavljanju poslova iz ove, vrlo zanimljive i nadasve dinamične oblasti imaju priliku da prate aktuelne oglase koje nudi kategorija marketing na sajtu poslovi Akademije Oxford.

Ništa nije pronađeno

Najčešći poslovi u ovoj oblasti su svakako marketing menadžer i brend menadžer, ali tu spadaju i promoterski poslovi, kao i marketing istraživač, odnosno referent marketinga, te direktor sektora marketinga u kompaniji. Svakako treba pomenuti i poziciju real estate manager, kew account manager, te category manager, ali i niz drugih zanimanja, koja su specifična, a tiču se oblasti marketinga.

Kada se uzme u obzir da je oblast marketinga u svakom smislu posebna, te da se osim diploma fakulteta od kandidata traži i niz posebnih zahteva, jasno je i da na poslove u oblasti marketinga ne mogu da konkurišu baš svi, već isključivo oni kandidati koji su svesni koliko je marketing bitan za stvaranje i održavanje imidža kompanije u poslovnom svetu.

Na većini pomenutih radnih pozicija se od kandidata zahteva svakodnevna, usmena i pisana komunikacija sa poslovnim partnerima, ali i klijentima, pa ne čudi što se od njih zahteva odlično poznavanje umeća komunikacije na maternjem, ali i engleskom, odnosno nekom drugom jeziku, a sve u zavisnosti od zemlje u kojoj će posao biti obavljan, odnosno od profila same kompanije. Sasvim je logično da se, ako pozicija marketing ili brend menadžera zahteva zaposlenje u sedištu kompanije koja se, recimo nalazi u Nemačkoj, Grčkoj, Italiji, Rusiji ili Francuskoj, od potencijalnih kandidata koji žele da se prijave na oglas iz kategorije marketing koje možete naći na sajtu poslovi Akademije Oxford zahteva poznavanje nemačkog, grčkog, italijanskog, odnosno ruskog ili francuskog jezika i to i u pisanoj i u usmenoj varijanti. Pa, čak i ako se ne zahteva, znanjem tog jezika kandidat svakako stiče određenu dozu prednosti nad kandidatom koji ne poseduje ta znanja.

Uz znanje jezika, zaposleni u oblasti marketinga bi trebalo da budu maksimalno fleksibilni, ali i spremni na rad pod pritiskom i u kratkim rokovima, te da su upoznati sa svom potrebnom dokumentacijom za svoju oblast i da znaju da je zavode. Za obavljanje mnogih poslova u oblasti marketinga je potrebno iskustvo, iako ima i onih oglasa u kojima se ne navodi ovaj zahtev, te se smatra da je poslodavac spreman da zaposli i one kandidate koji su na početku svoje karijere u oblasti marketinga. Podrazumeva se da osoba koja je zainteresovana za poslove u okviru kategorije marketing na sajtu poslovi Akademije Oxford poznaje rad na računaru, odnosno da prilično dobro vlada korišćenjem interneta, te da zna da radi u određenim programima, a najpre u programima Microsoft Word, Power Point i Excel.

A u skladu sa zahtevima radnog mesta za koje konkurišu, zavisiće i specifični zahtevi, poput poznavanja programa za obradu materijala, a u smislu da znaju da pripremaju za štampu reklamne, odnosno promotivne materijale, te da su spremni da profesionalno komuniciraju sa kolegama i  zainteresovanim klijentima, ali i ostalim poslovnim saradnicima.

Kada je reč o poslovima iz ove grupe, ne treba zaboraviti ni stručnu spremu koja se od potencijalnih kandidata zahteva, a uglavnom je u pitanju zahtev za posedovanjem diplome fakulteta društvenih nauka, mada se recimo za poslove promotera, koji takođe spadaju u oglase pri kategoriji marketing na sajtu poslovi Akademije Oxford ne zahteva diploma fakulteta, već srednje škole, ali je najbitnije da to budu osobe koje imaju dovoljno iskustva u ovoj oblasti, te koje su naročito vešte u uspostavljanju kontakta sa potencijalnim klijentima, jer upravo to i jeste poenta njihovog posla.

Na našem sajtu možete samostalno pretraživati sve oglase u ovoj, ali i mnogim drugim kategorijama, ali se možete i prijaviti na našu mejling listu, te će vam poslovi iz određenih oblasti stizati na mejl. Tako ćete maksimalno uštedeti i svoje vreme i svoj trud, te ćete vrlo brzo doći do posla u kategoriji marketinga.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com