Poslovi iz oblasti farmacije

Jedna od ne tako mnogo zastupljenih oblasti kada su oglasi za posao u pitanju je svakako i kategorija farmacija na sajtu poslovi Akademije Oxford. Osnovni razlog za to treba tražiti u činjenici da je u pitanju izuzetno mali brog radnih pozicija koje se nude, a koje u većini slučajeva podrazumevaju najpre poslove na poziciji diplomiranog farmaceuta, ali i farmaceutskog tehničara.

Ništa nije pronađeno

U suštini, to su osnovne pozicije, mada se može naići i na oglas koji je raspisan za radno mesto diplomirani farmaceut – upravnik apoteke, ali i za poziciju medcinskog, odnosno faramceutskog  predstavnika koji je specijalizovan za prodaju i plasman i medicinskih i farmaceutskih proizvoda određene kompanije. Ovo radno mesto je nešto fleksibilnije u odnosu na prethodna dva koja smo pomenuli, a koja su vezana za ovu oblast, ali se od potencijalnih kandidata zahteva svakako i posedovanje diplome Medicinskog ili Farmaceutskog fakulteta, najčešće, mada postoje i on kompanije kojima su potrebni predstavnici za prodaju ove struke, a koji poseduju diplomu srdnje medicinske, odnosno farmaceutske škole.

Kandidati koje zanima ponuda poslova u okviru kategorije farmacija na sajtu poslovi Akademije Oxford moraju znati i to da poslodavci koji plasiraju oglase za ove radne pozicije uglavnom prevashodno vode računa o formalnom obrazovanju, pa se neretko događa da u svojim oglasima i ne navedu da je potrebna diploma Farmaceutskog fakulteta, jer se to, jednostavno rečeno podrazumeva, te bi to svaki kandidat koji je u potrazi za poslovima u ovoj kategoriji to trebalo da zna. Ipak, važno je i da znate da većina apoteka, odnosno apotekarskih ustanova koje žele da zaposle diplomirane farmaceute, od kandidata koji žele da apliciraju na tu radnu poziciju zahteva i položen stručni ispit. Što se iskustva tiče, to isključivo zavisi od poslodavca, jer ima i onih koji ne zahtevaju radno iskustvo kandidata, ali i onih koji precizno navode da je potrebno radno iskustvo u trajanju od minimum toliko i toliko godina.

Kako je na tržištu naše zemlje prisutan sve veći broj stranih kompanija koje plasiraju različite medicinske, odnosno farmaceutske proizvode, to se neretko javlja potreba i za zapošljavanjem takozvanih medicinskih ili farmaceutskih predstavnika prodaje. Iako se od kandidata u ovom slučaju u većini slučajeva takođe zahteva diploma Farmaceutskog ili, pak Medicinskog fakulteta, važno je da kandidat poseduje i mnoge druge sposobnosti, a primarno da ima iskustva u prodaji, ali i da poseduje znanje određenog stranog jezika, što se najčešće odnosi na poznavanje engleskog jezika i to i u govornom i u pisanom obliku. Takođe, za obavljanje ovog posla je neophodno i posedovanje organizatorskih sposobnosti, ali i znanje rada na računaru, što u ovom slučaju podrazumeva korišćenje interneta i Microsoft programa (Word i Excel). Podrazumeva se da navedeni zahtevi variraju od slučaja do slučaja, a na kandidatima je da pronađu onu kompaniju koja u oglasu navodi upravo zahteve koji im odgovaraju, te da sve navedene zahteve i ispuni.

A to podrazumeva da uz CV, koji se svakako zahteva, prilože i dodatnu dokumentaciju, a koja se  najčešće odnosi na slanje propratnog pisma. Zato i jeste bitno da maksimalno ispoštujete utvrđenu formu pisanja ovog dokumenta, kako bi poslodavac i vašu prijavu uzeo u obzir.

Ne zaboravite da vam sajt poslovi Akademije Oxford ne nudi samo mogućnost pretrage poslova koji se nalaze u okviru kategorije farmacija, već i mogućnost da vrlo lako izvršite prijavu za primanje aktuelnih oglasa i iz te, ali i iz bilo koje druge kategorije, to jest da se prijavite na našu mejling listu. U tom slučaju je najvažnije da mejl pogledate odmah po pristizanju, kako biste mogli da konkurišete u najkraćem mogućem roku i time sebi pružite priliku da dođete do željenog zaposlenja.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com