Poslovi iz oblasti računovodstva

Svi poslovi koje nudi kategorija računovodstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford podrazumevaju posedovanje specifičnih znanja koji su vezani za oblast računovodstva, odnosno knjigovodstva. Obično su u pitanju računovođe, to jest knjigovođe, ali i radna pozicija revizora, koja je u savremenom svetu naročito popularna.

Ništa nije pronađeno

Da bi kandidat mogao da obavlja ove poslove koji podrazumevaju na prvom mestu izradu, ali i verifikaciju finansijskih i godišnjih izveštaja klijenata, te njihovu usklađenost sa međunarodno priznatim standardima i zakonima u oblasti računovodstva, ali i izradu revizije određenih programa poslovanja, kao i obradu rezultata revizij,a zahteva se na prvom mestu odlično poznavanje materije,  te standarda koji su prihvaćeni na međunarodnom nivou, a tiču se oblasti revizije. Takođe, kandidati koji žele da konkurišu na ove radne pozicije moraju da imaju VI ili VII stepen stručne spreme na smeru ekonomije ili prava. Neophodno je da poseduju odlično poznavanje svih principa vezanih za oblast računovodstva, ali i interne revizije.

Podrazumeva se da kandidati koji su zainteresovani za poslove u kategoriji računovodstva koje će pronaći na sajtu poslovi Akademije Oxford poseduju i odlično poznavanje rada na računaru, kako u standardnom obliku, tako i u specifičnim programima za oblast računovodstva. A to iziskuje poznavanje programa za izradu različitih vrsta revizorskih izveštaja i analiza.

Zahtev koji se odnosi na poznavanje stranog jezika je u ovim oblastima uobičajen, a najčešće potencijalni poslodavci zahtevaju od kandidata da poseduje visoko znanje pisanog, ali i govornog engleskog jezika, mada se može zahtevati i poznavanje nekog drugog jezika. Takođe od kandidata koji su zainteresovani za obavljanje poslova revizora se vrlo često može zahtevati i sertifikat za obavljanje ovog posla, ali i visok stepen komunikacijskih veština, sposobnost za rad pod pritiskom, odnosno za rad u timu. Isključivo oni kandidati koji zadovoljavaju sve navedene uslove, ali i mnoge druge koji mogu da variraju u zavisnosti od polja poslovanja potencijalnog poslodavca mogu da konkurišu na ove poslove, jer se u većini slučajeva nekompletne prijave, to jest kandidati koji ne zadovoljavaju određene uslove i ne uzimaju u obzir.

Što se tiče radne pozicije računovođe, odnosno knjigovođe za koje takođe možete pronaći oglase u okviru kategorije računovodstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford često se zahteva posedovanje srednjoškolskog obrazovanja ekonomske ili pravne struke, a ima i onih poslodavaca koji prihvataju kandidate koji poseduju sertifikat kursa za knjigovođu, mada ovo nije tako čest slučaj. Obično se od potencijalnih kandidata koji su zainteresovani za obavljanje poslova u ovoj oblasti zahteva radno iskustvo u trajanju od 6 meseci do godinu dana, a u zavisnosti od poslodavca ovo vreme može da varira. A od knjigovođe, to jest računovođe se očekuje da u potpunosti bude upoznat sa svim zakonskim odredbama u vezi sa ovom oblašću, te da poseduje znanja da može da izrađuje finansijske izveštaje, završne račune, obrađuje zarade zaposlenih, ali i radi ostale uobičajene knjigovodstvene poslove.

U okviru kategorije računovodstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford možete pronaći i one oglase za radne pozicije finansijskih rukovodioca, u kojima se od kandidata očekuje visoko obrazovanje, to jest VI ili VII stepen stručne spreme i to najčešće ekonomskog fakulteta, a podrazumeva se da kandidati poseduju visok stepen analitičnosti i profesionalnosti, kao i da su u potpunosti upoznati sa svim odredbama zakona koje se odnose na finansijsko poslovanje kompanije. Takođe od ovih kandidata se zahteva poznavanje najčešće engleskog jezika u pisanom i govornom obliku, a u skladu sa sferom poslovanja potencijalnog poslodavca može se zahtevati i poznavanje nekog drugog stranog jezika. Uz sve što smo pomenuli, podrazumeva se da finansijski rukovodioci treba da imaju iskustvo u obavljanju ovih poslova, a svaki poslodavac ponaosob određuje koliko je njegovo trajanje, te da su sposobni da funkcionišu u timu, odnosno da rade pod pritiskom, uzevši u obzir da su zadaci ovog radnog mesta takvi.

Kategorija računovodstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford nudi i zanimanja poput dilera i brokera, koja takođe spadaju u red specifičnih zanimanja, A od kandidata se u ovom slučaju z,ahteva svakako poznavanje engleskog jezika u oba oblika to jest i u govornom i u pisanom i vrlo često postoji zahtev koji treba da ispune svi potencijalni kandidati, a koji se odnosi na starost. Naime dileri i brokeri najčešće ne bi trebalo da budu stariji od 35 godina, a neophodno je da poseduju i sertifikat za obavljanje ovih poslova.

Prilikom pretrage poslova koje nudi kategorija računovodstvo na našem sajtu imate mogućnost i da se prijavite na našu mejling listu, te time se rasteretite pretrage sajta, uzevši u obzir da će vam svi relevantni oglasi za poslove u ovoj kategoriji ili bilo kojoj drugoj koju odaberete stizati na mejl. U tom slučaju je vaša jedina obaveza da u potpunosti ispoštujete sve zahteve koje je poslodavac naveo u ogla.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com