Poslovi iz oblasti ugostiteljstva

Sa velikom sigurnošću možemo da tvrdimo da su najtraženiji oglasi za posao koje nudi kategorija ugostiteljstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford, a koji su prvenstveno vezani za poslove konobara, ali i kuvara. Naravno u ovu grupu spadaju i poslovi poput pekara, barmena, poslastičara, kao i menadžera u ugostiteljstvu, a možete naići i na oglase koji su u potrazi za glavnim kuvarom.

Ništa nije pronađeno

Poslovi konobara, ali i barmena su naročito zastupljeni u ovoj kategoriji oglasa i od strane poslodavaca, ali i od strane potencijalnih kandidata. Za obavljanje ovog posla se zahteva diploma ugostiteljske struke, ali i određeno iskustvo koje zavisi od zahteva poslodavca. Podrazumeva se da konobar, odnosno barmen treba da poseduje visok stepen komunikativnosti, te da je ljubazan, ali i  upoznat sa pravilima pristojnog ponašanja, kao i da poseduje znanja dovoljna za adekvatnu uslugu. To znači da zna na koji način se prima porudžbina od gostiju, kako se prenose narudžbine kolegama, na koji način se vrši pravilno postavljanje stolova, ali i kako se oni raspremaju, te kako funkcioniše naplata i slični detalji koji podrazumevaju pružanje ove usluge. Ponekad se od konobara može zahtevati i poznavanje rada na fiskalnoj kasi, ali i poznavanje rada na računaru, sve u zavisnosti od toga kako funkcioniše princip naplate u tom ugostiteljskom objektu. Gotovo da se podrazumeva da konobari ili barmen treba da znaju engleski jezik, a znanje nekog drugog stranog jezika svakako njima ide u prilog.

Kuvar i glavni kuvar su takođe oglasi koje nudi kategorija ugostiteljstvo na sajtu poslovi Akademije Oxford, a u zavisnosti od odabira radne pozicije zavisiće i stepen stručne spreme koji poslodavci zahtevaju od potencijalnih klijenata. Među zahtevima ćete naći i posedovanje sanitarne knjižice, koje je obavezno kako za kuvare, tako i za glavne kuvare, odnosno šefove kuhinja, a podrazumeva se da je njihovo zdravstveno stanje odlično, te da su predani svom poslu, ali i maštoviti, odnosno da posebno vode računa o higijeni i urednosti. Vrlo često poslodavci od kandidata za ove pozicije zahtevaju i određeni nivo iskustva, a koliko će to biti jasno se navodi u oglasu i u potpunosti zavisi od samog poslodavca.

Sanitarna knjižica se zahteva i za pekare i poslastičare, ali i posedovanje diplome koja im  omogućuje rad u oblasti pekarstva, odnosno poslastičarstva. Zna se da ovi radnici ne moraju da poseduju znanja stranog jezika, mada može da se dogodi da poslodavac iznese i ovaj zahtev, ali samo ukoliko je u pitanju rad u inostranstvu. Manje – više isti zahtevi važe kao i za kuvare, te se od poslastičara i pekara, pored ostalog zahtevaju i odgovornost i pedantnost, ali i spremnost za rad u timu.

Menadžer ugostiteljstva je radna pozicija koju takođe nudi kategorija ugostiteljstvo u okviru sajta poslovi Akademije Oxford, a u pitanju je radna pozicija menadžera ugostiteljskog objekta, koja ima za cilj da zaposli kandidata koji je zadužen da, najkraće rečeno vodi brigu o svim segmentima u okviru njega. To znači da on najpre organizuje i nadzire osoblje, zatim vodi računa o finansijskim sredstvima u okviru ugostiteljskog objekta, te vodi komunikaciju sa dobavljačima, te tako brine o tome da ugostiteljski objekata radi prema pravilima. A osnovni uslov da bi kandidat mogao da konkuriše za ovaj posao jeste, najčešće posedovanje diplome više škole ili fakulteta i to u većini slučajeva FON – a (Fakultet organizacionih nauka), iako se može zahtevati i neka druga struka. Pored strpljivosti, inicijative, te visokog stepena komunikativnosti i sistematičnosti, kandidat bi trebalo da poseduje i odlično razvijene organizacione sposobnosti, ali i da je upoznat sa bontonom u oblasti ugostiteljstva u svakom njegovom segmentu, te da poseduje dovoljna znanja o zakonu koji se vezuje kako za finansijsko poslovanje, tako i za rad ugostiteljskog objekta. Takođe, on mora imati i znanja rada na računaru, ali i znanja stranog jezika, a na prvom mestu engleskog.

Vrlo je važno napomenuti da imate mogućnost da se prijavite na našu mejling listu kako bi vam poslovi iz oblasti ugostiteljstva stizali preko mejla, jer ćete tako u velikoj meri uštedeti svoje vreme. Naravno u svakom trenutku možete da izmenite podatke za mejling listu, ako to želite.

O nama

Sa ciljem da svim zainteresovanim kandidatima na jednom mestu pružimo mogućnost pretrage svih oglasa za posao, stvorili smo online portal "Poslovi Akademija Oxford". Time je svakome ko želi da pronađe posao iz snova pruženo nebrojeno mogućnosti, počev od dostave oglasa na mejl, preko mogućnosti kreiranja svoje radne biografije (CV) na našem sajtu, pa do jednostavne pretrage radnih pozicija po kategorijama.

Pretraga poslova

Kontakt

Akademija Oxford
Kneginje Milice 21/8, Jagodina
poslovi@akademijaoxford.com